powered by Surfing Waves

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τα "άφαντα" παραστατικά πληρωμών περιόδου Ενωτιάδη



Από τα δημοσιευμένα πρακτικά της "συνεδρίασης" της Οικονομικής Επιτροπής στις 25/2/14.
Όπως πάντα σε όλα τα δημοσιευμένα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής  υπάρχει μόνο μια άποψη, αυτή του Στεργίου. Οι άλλοι απλώς ψηφίζουν χωρίς να μιλάνε και η αντιπολίτευση πάντα απουσιάζει..

Τα πρακτικά


Στεργίου: Όπως όλοι γνωρίζουμε τον Δεκέμβριο του 2012 από το λογιστήριο του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας που στεγάζετε στην Λίμνη απωλέσθηκαν ΠΟΕ ανεξόφλητα παραστατικά δαπανών .

Τα παραστατικά αυτά αφορούσαν δαπάνες του πρώην Δήμου Κηρέως , είχαν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα που παρακολουθούσε την οικονομική διαχείριση του Δήμου, είχαν μετασχηματιστεί σε χρηματικά εντάλματα πληρωμής κατά το έτος 2010 τα οποία όμως δεν εξοφλήθησαν και ακυρώθηκαν λόγω λήξης του οικονομικού έτους 2010 και μετεφέρθησαν στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ως ΠΟΕ ανεξόφλητα παραστατικά δαπανών .
Τα παραστατικά που απωλέσθησαν (με τα συνοδευτικά έγγραφά τους που αφορούν ΧΕΠ του πρώην Δήμου Κηρέως) είναι αυτά που αναφέρονται στην συνημμένη κατάσταση όπως ακριβώς μας την προσκόμισαν εγγράφως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του λογιστηρίου οι οποίοι έκαναν πλήρη έλεγχο στα εντάλματα και τα τιμολόγια έτσι ώστε καταγραφούν ακριβώς τα παραστατικά που χάθηκαν. Για να διαπιστωθεί τι  ακριβώς συνέβη αλλά και να μπορέσουν να πληρωθούν οι δικαιούχοι - προμηθευτές
των απολεσθέντων ΠΟΕ ανεξόφλητων παραστατικών δαπανών του πρώην Δήμου Κηρέως διετάχθη από τον κο Δήμαρχο ΕΔΕ η οποία και διεξήχθη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος της ΕΔΕ που κατατέθηκε και αφορά το Δημοσιονομικό σκέλος της απώλειας και την πληρωμή των δαπανών που αντιστοιχούν στα απολεσθέντα ΠΟΕ ανεξόφλητα παραστατικά δαπανών του πρώην Δήμου Κηρέως η ευθύνη για την απώλεια των παραστατικών βαρύνει κατ΄ αρχήν τα όργανα των υπηρεσιών του Δήμου και όχι τους προμηθευτές – δικαιούχους . Για την εξόφληση των προμηθευτών- δικαιούχων πρέπει να εκδοθούν χρηματικά εντάλματα πληρωμής με την διαδικασία της ανασύστασης (άρθρο 74 Β.Δ. 17.5/15.6.59 (ΦΕΚ 114/59 τεύχος Α΄) & άρθρο 34 Ν. 2362/95 & Εγκύκλιο Υπ. Οικονομικών 38792/382/22.4.1987)
Τέλος υποβάλλουμε προς έγκριση τα αποτελέσματα του πορίσματος της ΕΔΕ από τα όργανα του Δήμου κατά ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν. 2362/95.
Η Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη :
1. Την εισήγηση του Προέδρου .
2. Τις διατάξεις του άρθρου 72, του Ν. 3852/2010.

A Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
ΑΔΑ: ΒΙΚΘΩΛ5-ΝΥΕ
Εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο
1. Την έγκριση του αποτελέσματος του πορίσματος της ΕΔΕ που αφορά το Δημοσιονομικό σκέλος της απώλειας και την πληρωμή των δαπανών που αντιστοιχούν στα απολεσθέντα ΠΟΕ ανεξόφλητα παραστατικά δαπανών του πρώην Δήμου Κηρέως διότι μας καλύπτει πλήρως και φρονούμε ότι δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος .
2. Την άμεση πληρωμή των προμηθευτών – δικαιούχων των απολεσθέντων ΠΟΕ ανεξόφλητων παραστατικών δαπανών του πρώην Δήμου Κηρέως, κατόπιν της διαδικασίας της ανασύστασης εφόσον η ευθύνη για την απώλεια των παραστατικών βαρύνει τα όργανα των υπηρεσιών του Δήμου και όχι τους προμηθευτές – δικαιούχους (άρθρο 74 Β.Δ. 17.5/15.6.59 (ΦΕΚ 114/59 τεύχος Α΄) & άρθρο 34 Ν. 2362/95 & Εγκύκλιο Υπ. Οικονομικών 38792/382/22.4.1987)
3. Τα παραστατικά που απωλέσθησαν (με τα συνοδευτικά έγγραφά τους που αφορούν ΧΕΠ του πρώην Δήμου Κηρέως) είναι αυτά που αναφέρονται στην συνημμένη κατάσταση η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης (ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ) όπως ακριβώς μας την προσκόμισαν εγγράφως οι αρμόδιοι υπάλληλοι του λογιστηρίου. Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας συνεδρίασης λύνεται η συνεδρίαση. Σύμφωνα με αυτά συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ:
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
1. ΔΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.