powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις για τους ετεροδημότες νέους ψηφοφόρους








Έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στον δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ οι νέοι που αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου και επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, όσοι έχουν γεννηθεί το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε το υπουργείο Εσωτερικών για «εκλογομαγειρέματα» και συνέστησε στον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη να «ασχοληθεί περισσότερο με την έγκαιρη και ορθή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και να εκδώσει επιτέλους τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους. Διαφορετικά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανόν το σημερινό θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο, με τους γεννηθέντες το 1996 εκλογείς, να μην είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.