powered by Surfing Waves

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εσπερίδα ενημέρωσης για νέους αγρότες στη Στροφυλιά








Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Στροφυλιάς του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ.Αννας, εσπερίδα ενημέρωσης για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του ΥΠ.Α.Α.Τ., ύψους 140 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα ενταχθούν περισσότεροι από 8.000 Νέοι Αγρότες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.





Εσπερίδα ενημέρωσης για νέους αγρότες στη Στροφυλιά


Το κλιμάκια αποτελούνταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριο Βουρδάνο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κ. Αντώνη Πανούση, υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ το παρών του έδωσε ο κ. Ανέστης Ψαρρός, οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Καντζούρας, κ. Ιωάννης Στεργίου καθώς και αρκετοί νέοι αγρότες.

Στην έναρξη της εσπερίδας ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε ότι στόχος του Μέτρου 112 είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου και η ανανέωση της ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού πληθυσμού, με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων νέων γεωργών στο εν λόγω Μέτρο, τους εμπλεκομένους φορείς, τη διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, τη διαδικασία καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις των επενδυτών και ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.