powered by Surfing Waves

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Μουτζούρης πάλι στο Λιμάνι Μαντουδίου






Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Κώστας Μουτζούρης αλλά και στελέχη του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ) επισκέφτηκαν σήμερα το Λιμάνι Μαντουδίου. Για την επίσκεψη ειδοποιήθηκε και ήταν παρόν ο φωτογράφος που χρησιμοποιεί ο δήμος για να αποθανατίσει το γεγονός. Ο κ. Μουτζούρης είχε ξαναεπισκεφτεί το Λιμάνι πέρυσι το Γενάρη.

Να σημειωθεί ότι στις 10/1/2014 ο ΟΛΝΕ είχε πάρει απόφαση για έγκριση των διαδικασιών  για την προώθηση φακέλου του γενικού προγραμματικούσχεδίου των λιμένων Λίμνης, Κυμασίου και Πηλίου στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) σύμφωνα με τον Ν. 4150/13. Ο ΟΛΝΕ  υποχρεούται εντός εντός δώδεκα (12) μηνών  από τη δημοσίευση του  νόμου 4150/13 να προβεί στη σύνταξη και την ολοκλήρωση  του Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) για τους λιμένες της  ευθύνης του.  Με το Master Plan καθορίζονται τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια της Ζώνης Λιμένα, οι επιτρεπόμενες προσχώσεις, οι χρήσεις γης, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάθε αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του λιμένα.

Πριν 2 μήνες ο αντιπρόεδρος του ΟΛΝΕ, κ. Κουλουρίδης  σε επιθεώρηση των λιμένων πού έκανε  βρήκε κακοτεχνίες και απαράδεκτη την μελέτη για το Λιμάνι στο Κυμάσι Μαντουδίου.

Το λιμάνι Κυμασίου είναι  ανύπαρκτο στο Σχέδιο Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος του οργανισμού  του ΟΛΝΕ για το 2013-2018 που δημοσιεύεται στο Διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΛΒΠΟΞΑΤ-4ΡΙ)

Ο κ.  Μουτζούρης προεδρεύει της Ε.Σ.Α.Λ. η οποία έχει ευθύνη για το  γενικό σχεδιασμός των προγραμμάτων, των μελετών και των έργων για τη δημιουργία, βελτίωση και αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων ανάπτυξης του λιμενικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του θεσμοθετημένου εθνικού και περιφερειακού χωρικού
σχεδιασμού.
Την  ιεράρχηση των εκτελεστέων έργων και η κατανομή πιστώσεων μεταξύ αυτών.
Το  καθορισμό των προδιαγραφών εκτέλεσης λιμενικών έργων, με στόχο την προσαρμογή της λιμενικής  υποδομής στη νέα τεχνολογία ναυπήγησης πλοίων και στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας.
Την  παρακολούθηση εκτέλεσης των λιμενικών έργων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς.
Καθώς και την έγκριση, αναθεώρηση και επικαιροποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και μελετών διαχείρισης (Master Plan) των λιμένων.


 Διαβάστε επίσης


Εκτός σχεδίων του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας η ανάπτυξη του λιμένα Μαντουδίου. Στην Αιδηψό αποβιβάζονται οι τουρίστες για τον Αη-Γιάννη το Ρώσο.

Ανεμώλια έπη Καντζούρα: "Τελος Μαΐου σε λειτουργία το λιμάνι Μαντουδίου", .

Κουλουρίδης: Κακοτεχνίες και απαράδεκτη η μελέτη για το Λιμάνι Μαντουδίου

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.