powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ανεξαρτοποιήθηκε γιατί ήθελε να τον πληρώνει ο δήμος χωρίς να προσφέρει εργασία

Την αντίληψη ότι ο Δήμος  είναι λάφυρο του νικητή των εκλογών φαίνεται ότι είχε υιοθετήσει Τοπικός Σύμβουλος πού πρόσφατα ανεξαρτοποιήθηκε από την παράταξη Καλυβιώτη.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Καλυβιώτη ο κ. Δ. Κουγιάννης μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαντουδίου πού πρόσφατα ανακοίνωσε την ανεξαρτοποίηση του  επειδή "ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έχουν ξεφύγει τελείως από όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε"  κτυπούσε κάρτα  χωρίς να προσφέρει την εργασία για την οποία είχε προσληφθεί στο Δήμο.

Η ανεξαρτοποίηση του ήρθε 12 ημέρες μετά από την περικοπή των αποδοχών του για τις ημέρες που δεν εργάστηκε ενώ παράνομα κτυπούσε κάρτα. Μετά τον 15Αύγουστο  ο  κ. Κουγιάννης  πού είχε  προσληφθεί ως συνοδός απορριμματοφόρου ζήτησε αλλαγή θέσης εργασίας για το υπόλοιπο της σύμβασής του (31 Μαρτίου 2018). Αίτημα πού απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο.

Ο κ. Κουγιάννης  είχε προσληφθεί λόγω" συνδρομής εξαιρετικών λόγων δημόσιας υγείας που επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη, μέχρι την πλήρωση των οργανικών θέσεων,κάλυψη αντίστοιχων οργανικών αναγκών, οι οποίες δεν είναι εποχικού ή πρόσκαιρου χαρακτήρα".



Η ανακοίνωση του Δημάρχου


Ο κ. Δημήτρης Κουγιάννης εκτός από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαντουδίου, προσελήφθη νόμιμα από το Δήμο μας και εργάζεται σύμφωνα με τις αρ.πρωτ.: 6572/11-07-2016, 11893/08-12-2016 και 6978/25-07- 2017 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με την ειδικότητα ΥΕ εργατών καθαριότητας (συνοδός απορριμματοφόρου). Το τελευταίο διάστημα από 01/07/2017 έως 19/07/2017 προέβει σε άκρως παράνομη και προκλητική ενέργεια, το πρωί και το απόγευμα να δηλώνει την παρουσία του στο σύστημα ωρομέτρησης των εργαζομένων του Δήμου χωρίς να προσφέρει εργασία, προκαλώντας με τη συμπεριφορά του αυτή, κυρίως τους άλλους συναδέλφους του, εργαζόμενους στο Τμήμα Καθαριότητας, οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες εποχιακές ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων.

Για το ανωτέρω διάστημα, έγινε περικοπή των αποδοχών του για 15 ημέρες και εξεδόθη η με αριθμ. 588/04-08-2017 απόφαση Δημάρχου.
Δώδεκα ημέρες αργότερα, σε αντίδραση της περικοπής των ανωτέρω αποδοχών, ο κ. Δημήτριος Κουγιάννης ενέπλεξε το ρόλο του ως εργαζόμενος, με το ρόλο του ως μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαντουδίου και ανεξαρτητοποιήθηκε με την από 16/08/2017 απρεπή ανακοίνωσή του,
συκοφαντώντας το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.
Προκειμένου να προσληφθεί ο κ. Δημήτριος Κουγιάννης ως εργάτης καθαριότητας (συνοδός απορριμματοφόρου) είχε καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων του στην ειδικότητα που επέλεξε.
Με το από 16/08/2017 έγγραφό του, με θέμα: «Αλλαγή θέσης εργασίας για το υπόλοιπο της σύμβασής μου», ο κ. Κουγιάννης αναιρεί την υπεύθυνη δήλωσή του και αυτοδίκαια προκύπτει, εκ μέρους του, καταγγελία της σύμβασής του.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι τηρεί τη νομιμότητα, δεν συγκαλύπτει κανέναν και ζητά τα αυτονόητα από τους εργαζόμενους και τους αιρετούς, να εκτελούν τα καθήκοντά τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Λίμνη, 21.08.2017
Ο Δήμαρχος
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
Χρήστος Καλυβιώτης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.