powered by Surfing Waves

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Με ρύθμιση του ΥΠΑΔ υποχρεωτική η αξιολόγηση για συμμετοχή σε κινητικότητα και προαγωγές






Ίσως και μέχρι την Τετάρτη να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία της αξιολόγησης, προκειμένου να μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να συμμετάσχει στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, είτε να αποκτήσει πρόσβαση στη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων.

Η κατάθεση της διάταξης από την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της να επανεκκινήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία, ως γνωστόν, έχει παγώσει εξαιτίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Από τα σενάρια που εξετάζονταν από το υπουργείο τελικά επελέγη η λύση της ένταξης της συμμετοχής στην αξιολόγηση μεταξύ των προϋποθέσεων για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στις δύο παραπάνω διαδικασίες.

Ωστόσο στη ρύθμιση αναμένεται να ξεκαθαρίζεται ότι ως απαραίτητη προϋπόθεση ορίζεται η συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης, ανεξάρτητα από τη βαθμολόγηση του υπαλλήλου, μετά το πέρας αυτής.

Δηλαδή η συμπλήρωση των εντύπων αποσυνδέεται από τη βαθμολογία και θα ισχύει ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του υπαλλήλου στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι εθελοντικό, θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα μεταθέσεων- μετατάξεων και η έναρξή του αναμένεται ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο προαπαιτούμενο, η συμπλήρωση δηλαδή των εντύπων, θα ισχύσει και για την πρόσβαση δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι για την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας έχει εξαιρεθεί ήδη η μοριοδότηση με βάση το κριτήριο της αξιολόγησης. Η παραπάνω εξαίρεση, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναμένεται να διατηρηθεί και μετά την κατάθεση και ισχύ της ρύθμισης που προωθείται. Ωστόσο θα αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο η συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι η ρύθμιση δεν θα αφορά την εν εξελίξει διαδικασία επιλογής προϊσταμένων για την πλήρωση των 20 οριζόντιων θέσεων γενικών διευθυντών Οικονομικού- Διοικητικού, που έχουν προκηρυχθεί, αλλά για τις διαδικασίες κρίσεων των επόμενων λοιπών θέσεων γενικών διευθυντών, διευθυντών κ.λπ., που θα ακολουθήσουν.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.