powered by Surfing Waves

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ΚΥΑ «Διάθεση υγρών αποβλήτων»




Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Διάθεση υγρών αποβλήτων» στον ιστότοπο της ανοικτής διακυβέρνησης http://www.opengov.gr/minenv/?p=8797.

Βασικός σκοπός της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου, το οποίο θα καθορίζει τους γενικούς και ειδικούς όρους διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της προστασίας των υδάτων και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων στα υδατικά συστήματα αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το υπό διαβούλευση σχέδιο ΚΥΑ, προστίθεται, συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλαισίου αειφορικής διαχείρισης, το οποίο αποτρέπει την υποβάθμιση, προστατεύει και βελτιώνει την κατάσταση όλων των υδατικών πόρων, προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, ενισχύει την προστασία του υδατικού περιβάλλοντος με την εφαρμογή μέτρων για τη μείωση της απόρριψης ρυπαντικών ουσιών και την εξάλειψη της απόρριψης ορισμένων επικίνδυνων ρυπαντών που προσδιορίζονται και επικαιροποιούνται σε ειδικούς καταλόγους ουσιών προτεραιότητας.

Η ΚΥΑ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη λογική της Οδηγίας 2000/60 (Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα), και αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις βιολογικές και φυσικοχημικές παραμέτρους κατά τη διάθεση των υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον και γενικά στην εκτίμηση του βαθμού επίδρασης των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στα οικοσυστήματα.

Η διαβούλευση του σχεδίου ΚΥΑ θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις, στη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων και της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματική λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.