powered by Surfing Waves

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Νόμος του κράτους το νομοσχέδιο για ΔΕΥΑ και δήμους


Νόμος του κράτους είναι πλέον το νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».

Στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση, τη λειτουργία και το προσωπικό τόσο των ΟΤΑ, όσο και των Νομικών προσώπων τους. Μεταξύ άλλων προβλέπεται αντιμισθία στους αντιδημάρχους και αποζημιώσεις στους δημοτικούς συμβούλους, ενώ χορηγείται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επιπλέον προβλέπονται κίνητρα σε εργαζόμενους δήμων παραμεθόριων περιοχών καθώς και μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.. κ.α. Να σημειωθεί ότι αν και έχουν συμπεριληφθεί αρκετές τροπολογίες υπήρξαν και μια σειρά από προτάσεις παραγωγικών φορέων οι οποίες τελικά δεν
συμπεριλήφθησαν, ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ή μη θεσμοθέτηση της δυνατότητας των δήμων να παραχωρούν εφάπαξ οικονομικό βοήθημα σε μητέρες που αποκτούν από 4 και άνω τέκνα.




Δείτε όλο το Πολυνομοσχέδιο εδώ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.