powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Άνοιξε ο δρόμος για επιχειρήσεις οποιουδήποτε επιπέδου ρύπανσης να έρθουν στο Μαντούδι με απόφαση του ΣτΕ


από την σελίδα του  kireas.org

Απερρίφθη από το Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή ενάντια στην ΒΙΠΕ

Μόλις πήραμε στα χέρια μας την 62σέλιδη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την προσφυγή ενάντια στην δημιουργία ΒΙΠΕ. Οι θρίαμβοι της ΤΕΡΝΑ πού φαίνεται ότι είχαν γνώση της απόφασης πριν δημοσιευθεί αποδείχθηκαν αληθινοί. Είναι μια απόφαση σταθμός για τα ελληνικά δεδομένα γιατί ουσιαστικά καταργεί την έννοια του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού με συνέπειες πού επεκτείνονται πέρα από τα τοπικά δεδομένα .

Στην προκειμένη περίπτωση επιχειρήσεις οποιουδήποτε βαθμού ρύπανσης και επικινδυνότητας μπορούν πλέον να έρθουν νόμιμα και να εγκατασταθούν στην περιοχή. Η απόφαση αφαιρεί από τα χέρια της τοπικής κοινωνίας οποιοδήποτε νομικό όπλο να αμυνθεί. Οι συνέπειες για την τοπική απασχόληση και άλλους οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία δεν είναι ευοίωνες.

Ο kireas.org μετά από 9 χρόνια άνισου αγώνα ενάντια στην διαπλοκή και την θεσμική σήψη δεν κρύβει την απογοήτευση του για την έκβαση της υπόθεσης. Σύντομα θα αποφασίσει την νέα στρατηγική του μέσα στους περιορισμούς και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί αυτή η απόφαση.





0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.