powered by Surfing Waves

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Παζάρας: Τώρα θα λουστούμε τα επίχειρά της πλειοψηφούσας παράταξης. Μακάρι το λούσιμο να μας συνετίσει.

Η τοποθέτηση του κ. Παζάρα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού


Κύριε Πρόεδρε
Είναι τραγικό για όλους μας, σήμερα 27 Απριλίου να συζητάμε αν θα πάρουμε απόφαση να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2017.
Αυτό θα ‘πρεπε να είχε γίνει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος. Δεν έγινε.
- Ποιοι φταίνε;
Φταίει πρωτίστως στο μεγαλύτερο βαθμό η Δημοτική Παράταξη, που ενώ ψηφίστηκε για να διοικήσει το Δήμο, δεν τον διοικεί. Υφίσταται όμως σήμερα ως Δημοτική Παράταξη. Μετά φταίμε εμείς οι άλλοι, σε μικρότερο βαθμό, με τη στάση μας.
Η πλειοψηφούσα παράταξη έχει χωριστεί σε δύο ομάδες και αναλώνεται στο ρίξιμο των ευθυνών η μία στην πλευρά της άλλης.
Έτσι φτάσαμε να μη μπορούμε να πληρώσουμε δαπάνες, απαραίτητες για να λειτουργήσει ο Δήμος, που πραγματοποιούνται από την 1η Απριλίου μέχρι την ημερομηνία έγκρισης του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Ρωτώ κ. Πρόεδρε και περιμένω απάντηση.
- Πως θα πληρωθούν τα τιμολόγια καυσίμων των απορριμματοφόρων;
Εγώ είδα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα απορριμματοφόρα να μαζεύουν απορρίμματα.
Μαζεύουν απορρίμματα, όχι στη συχνότητα που θα θέλαμε, αλλά μαζεύουν.
Κινούνται, άρα καταναλώνουν καύσιμα.
Εμείς σαν Δήμος δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Όμως ποιος θα τα πληρώσει;
Δεν μπορούν να μείνουν απλήρωτα.
Έχω την αίσθηση ή μάλλον την πεποίθηση, ότι εδώ που φτάσαμε, κάποιοι από όλους μας θα πληρώσουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
-Ποιοι;
Ασφαλώς όσοι φταίνε.
Από όσα γνωρίζω και καταλαβαίνω, αυτοί που είναι αρμόδιοι κατά το νόμο να αποδίδουν ευθύνες, έχουν επιληφτεί.
Δεν έπρεπε να φτάσουμε μέχρι εδώ.
Δεν μας αρμόζει να έχουμε τέτοια κατάληξη.
Ευχής έργο θα ήταν, η πλειοψηφούσα Δημοτική Παράταξη να είχε δώσει λύση.
Δεν έδωσε.
Τώρα θα λουστούμε τα επίχειρά της.
Μακάρι το λούσιμο να μας συνετίσει.
Να μας συνετίσει, ώστε να μη χρειαζόμαστε αρκετές συνεδριάσεις, για να ψηφίσουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως χρειάστηκε η αναμόρφωσή του, το έτος 2015.
Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνεται αυτός στις 27 Σεπτεμβρίου και να μη μπορούμε να πληρώσουμε τους πυροφύλακες και τα μηχανήματα που εργάστηκαν τους προηγούμενους μήνες για έργα πυροπροστασίας.
Να μας συνετίσει, ώστε να μη χρειαζόμαστε αρκετές συνεδριάσεις, για να ψηφίσουμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως χρειάστηκε η αναμόρφωσή του, το έτος 2016. Αντί να τον ψηφίζαμε το Σεπτέμβριο, τον ψηφίσαμε παραμονές Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου. Γι’ αυτό σήμερα μένουν απλήρωτες οι δαπάνες των καυσίμων, των μηχανημάτων και των τροφείων που πραγματοποιήθηκαν στη φωτιά του καλοκαιριού. Η απάντηση που μας έδωσε πριν από λίγο, στην ερώτηση που του απεύθυνα, ο υπεύθυνος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ήταν «μπορεί και να μην πληρωθούν».
-Τι μπορούμε να λέμε σε όλους αυτούς;
Να μας συνετίσει, ώστε το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, να μην το ψηφίζαμε στις 31 Μαρτίου, αλλά μέσα στις ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος.
Να μας συνετίσει ώστε να αποφασίζουμε την παραχώρηση χώρων αιγιαλών προς εκμετάλλευση, μέχρι στις 31 Μαΐου.
Μπορώ να σας απαριθμήσω και άλλα θέματα, που δεν ενεργήσαμε όπως θα ‘πρεπε. Θα χρειαστώ χρόνο. Δεν απαριθμώ και αρκούμε μόνο σ’ αυτά που ανέφερα.
Θα πρέπει κ. Πρόεδρε να δούμε τα πράγματα αλλιώς.
Από άλλη οπτική γωνία.
Από την οπτική γωνία της συνεισφοράς μας στο Δήμο μας.
Προσωπικά αυτό προσπάθησα να κάνω, και θα συνεχίσω να κάνω, οποιαδήποτε Παράταξη και αν διοικεί το Δήμο, για την προκοπή του.
Σας ευχαριστώ.

Βασίλης Παζάρας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.