Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις αποφάσισαν οι φορεις για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου Μαντουδίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Στο Μαντούδι, σήμερα στις 3-5-2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκλήθηκε έκτακτη συγκέντρωση γονέων, μαθητών και φορέων της περιοχής μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πρόθεση κατάργησης του ΓΕΛ Μαντουδίου ως εξεταστικού κέντρου πανελλαδικών εξετάσεων.
Ειδικότερα:

Στις 25-4-2017 με την με αριθμό πρωτ. Φ. αποφ/3318/25-4-2017 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας λάβαμε γνώση ότι το ΓΕΛ Μαντουδίου αποτελεί εξεταστικό κέντρο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας του εξεταστικού κέντρου από τους καθηγητές του Λυκείου Μαντουδίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Μετά το πέρας των ενεργειών αυτών και την αποστολή των σχετικών εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σήμερα υπήρξε ενημέρωση από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ότι καταργείται το εξεταστικό κέντρο ΓΕΛ Μαντουδίου και ορίζεται ως νέο εξεταστικό κέντρο το ΓΕΛ Λίμνης, το οποίο δεν αναφέρεται στην παραπάνω απόφαση.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να καταργείται οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο.
Πολύ περισσότερο το εξεταστικό κέντρο ΓΕΛ Μαντουδίου, το οποίο:
1) Διαθέτει το μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό του Δήμου μας.
2) Έχει τους περισσότερους εξεταζόμενους υποψηφίους της Γ΄ Λυκείου του Δήμου μας.
3) Ταυτόχρονα αποτελεί εξεταστικό κέντρο και των μαθητών των Λυκειακών τάξεων Αγίας Άννας.
4) Βρίσκεται σε κομβικό σημείο του Δήμου (γεωγραφικά και συγκοινωνιακά) για τους μαθητές. Τυχόν κατάργησή του θα αναγκάσει μεγάλο αριθμό μαθητών να διανύει έως και 60 χιλιόμετρα απόσταση για να μεταβεί σε νέο εξεταστικό κέντρο.
5) Η ανακοίνωση μιας τέτοιας απόφασης την παρούσα χρονική στιγμή επιβαρύνει ψυχικά και σωματικά τους μαθητές και τους υποβάλλει σε συνθήκες άνισου συναγωνισμού κατά τις εξετάσεις τους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
α) Να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τη διατήρηση του ΓΕΛ Μαντουδίου ως εξεταστικού κέντρου.
β) Να οριστεί επιτροπή η οποία θα μεταβεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να επιδώσει το παραπάνω ψήφισμα διαμαρτυρίας και να εκφράσει έντονα τη ριζική διαφωνία μας.
γ) Να προβούμε σε κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της περιοχής με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αρχής γενομένης από αύριο 4-5-2017.
δ) Να ζητηθεί η λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που να υπερασπίζεται τα ανωτέρω.
ε) Να κοινοποιηθεί το παρόν στο Υπουργείο Παιδείας, στη Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, στους βουλευτές του Νομού, τους λοιπούς αρμόδιους φορείς και τα ΜΜΕ.
Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα και υπογράφεται ως εξής:
1. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μαντουδίου.
2. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μαντουδίου.
3. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου.
4. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου.
5. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Προκοπίου.
6. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πηλίου.
7. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου.
8. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου.
9. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δαφνούσας.
10. Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φαράκλας.
11. Ένωση Συνταξιούχων Μαντουδίου.
12. Χορευτικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Μαντουδίου «Ο Μάκιστος».
13. Χριστιανικός Σύλλογος Μαντουδίου.
14. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Μαντουδίου.
15. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωοδόχου Πηγής.
16. Πολιτιστικός Σύλλογος Κηρίνθου.
17. Αθλητικός Σύλλογος «Αναγέννηση Μαντουδίου».
18. Αθλητικός όμιλος «Δόξα Προκοπίου».
19. Αθλητική Ένωση «ΑΕΚ Κηρίνθου».
20.Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου

13 Σχόλια:

Αυτα να τα δουν οι Λιμνιωτες δημοτικοι συμβουλοι οι οποιοι ειναι αποστατες και πανε με τον Κατζουρα και λοιπους.. Δεν καταλαβαινουν οτι Λιμνη και Μαντουδι εχουν αντιρροπα συμφεροντα και πρεπει να επιδιωχθει με καθε τροπο η διαλυση αυτου του μορφωματος που λεγεται Δημος Μαντουδιου Λιμνης Αγ Αννας..

Τι λες 1:02; δεν είναι συγκρουσιακό το θέμα μεταξύ Λίμνης και Μαντουδιου όπως οι γνωστοί πολιτικόαρουραίοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Καταργήθηκα 14 εξεταστικα κέντρα σε όλη την περιφέρεια δεν είναι τοπικό το πρόβλημα
Διάβασε να καταλάβεις

http://www.ipaideia.gr/paideia/panellinies-2017-pou-katargountai-14-eksetastika-kentra

Ας καταλαβουν κοι οι του ΚΗΡΕΑ,,οτι αν περιμενουν να προωθηθουν τα συμφεροντα τους,απο δημαρχους λιμνιωτες,,κουνια που τους κουναγε.οπου ναναι,μπροστα μας ειναι η πληρης δυαλυση των δημοτικων συνδιασμων.περιμενουμε τη θεση,και τις ενεργειες,των δημοτικων συμβουλων και του κ.καλυβιωτη,και του κ.στεργιου,οπως και των ιδιων,πανω στο ζητημα αυτο.

Ναι 3.05,και επρεπε να καταργηθη του μαντουδιου;ετσι,ε;;;

Όχι βέβαια αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την Λίμνη. Δεν μπήκε ταρίφα πόσα θα καταργηθούν και πόσα θα κρατηθούν. Θα μπορούσε να είχαν καταργηθεί και τα 2 όπως με τα ειρηνοδικεία Αγ. Άννας και Λίμνης

Είδαμε και τους ντόπιους πόσο προώθησαντα συμφεροντα μας. Φτεριαρά

ειδαμε και απο τους ντοπιους ποσο προωθησαν τα συμφεροντα μας .30000 ευρω ασφαλτοδρομο στην εξοδο μαντουδιου ολα μαζεμενα αμ τι:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΗΡΕΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Ναι αλλά το Μαντούδι δεν είχε ειρηνοδικείο !

Η προεδρος του συλλογου ανεφερε στο δ.σ.οτι ο περειφερ.διευθ.στερεας ειπε οτι με παρεμβαση καλυβιωτη καταργησε του μαντουδιου το κεντρο τον εδωσε ο κ.δημητριου ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΛΙΟΥΛΙΑΣ

Μήπως τι ΙΚΑ το φέρε στο μαντουδι και όχι στηΛιμνη
Μήπως το αστυνομικό τμήμα το κατάφερε και έμεινε και στο μαντουδι
Τώρα λασπολογειτε πάλι κάποιοι βρωμιαρηδες

το ικα ηταν φεκ σαν Γραφειο κοινωνικης ασφαλησεις Μαντουδιου και οχι ικα δημου 2 υπαλληλλουε εκανε 1,5 χρονο το εψαχνε για τη λιμνη κατι αναφερουν και οι 10 πρωην συμβουλοι του στην ανακοινωση που εβγαλαν

Εννοείς αυτό που έκανε δύο χρόνια να υπογράψει την σύμβαση βρίσκοντας διάφορες προφάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.