powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων & ιδιοκτησιών για πυροπροστασία στον δήμο μας



ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ & ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


Αγαπητοί Συμπολίτες


Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο έτους 2017.
Οφείλουμε και φέτος, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να σώσουμε τα δάση μας, να αποφύγουμε καταστροφές σε σπίτια - περιουσίες και κυρίως τραγωδίες από απώλεια ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Για το λόγο αυτό, καθαρίζουμε τα οικόπεδα και τις αυλές μας από τα ξερόχορτα και τις εύφλεκτες ύλες προκειμένου να διαφυλάξουμε κατ’ αρχήν τη δική μας περιουσία, καθώς και την ασφάλεια των οικείων μας σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός της βλάστησης από τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά τους.
Οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση άρνησης ή αδιαφορίας, θα κινηθούν οι διαδικασίες - κυρώσεις που προβλέπει:

1.Η Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/2012), άρθρο 1
2.Ο Ν. 3852/2010, άρθρο 94, παράγραφος 1, περίπτωση 26
3.Ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 433 περί «Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά»

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση του καθενός.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.