powered by Surfing Waves

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ για περικοπή θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων





Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ σε διευρυμένη μορφή με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πραγματοποιείται σήμερα στις 4 το απόγευμα με θέμα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα οικονομικά των δήμων .

Σε σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τονίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο, συνιστά μεταξύ των άλλων, μία απόπειρα εξόντωσης της Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση το οποίο συνιστά, μεταξύ άλλων, μία απόπειρα εξόντωσης της Αυτοδιοίκησης, αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 16.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη, σε διευρυμένη μορφή, με τη συμμετοχή και των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι στο πολυνομοσχέδιο, (άρθρο 80) προβλέπεται ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που θα διατεθούν στους ΟΤΑ από το 2018 και εντεύθεν θα ανέρχονται στα 3,4 δις ευρώ. Πρόκειται για μείωση κατά 1,8 δις ευρώ σε σχέση με θεσμοθετημένους πόρους, όσα δηλαδή προβλέπονται από τον νόμο 3986/2011, αλλά και αύξηση κατά 400 εκ. ευρώ σε σχέση με όσα αποδόθηκαν στους ΟΤΑ το 2016 και όσα έχουν προϋπολογιστεί για το 2017.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.