powered by Surfing Waves

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

20 Δημοτικοί Σύμβουλοι προσφεύγουν έναντια της απόφασης έγκρισης του Β1 σταδίου του Γεν. Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως


20 Δημ. Σύμβουλοι καταγγέλουν την  Δ/ση Περιβάλλοντος και Χωρ/κου Σχεδιασμού της Περιφέρειας ότι "ασκώντας καταχρηστική εξουσία, εξέδωσαν τη ζημιογώνα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου απόφαση έγκρισης του Β1 σταδίου αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις του Κυρίου του Έργου για λογαριασμό του οποίου εκπονείται η μελέτη" και "ότι εξυπηρετούν εξ αντικειμένου τα συμφέροντα ιδιωτών και όχι των δημοτών"



Tην πρόσφατη απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρ/κου Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας που εγκρίνει το  Β1 στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως προσέβαλλαν  στην Αποκεντρωμένη διοίκηση  20 από τους   27 συνολικά Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου μας.  Η απόφαση της  Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρ/κου Σχεδιασμού  πρότεινε παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημ. Συμβ.  ΕΠ.ΠΑ. τύπου Α, (ΒΙΠΕ) και με την επιπλέον  απαγόρευση  χρήσης στερεών καυσίμων, χωρίς οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο αντίστοιχο κεφάλαιο. Παράλληλα καταργώντας κάθε  χωροθέτηση για τουριστική ανάπτυξη ροσπαθούσε πλασματικά να δημιουργήσει μια συμβατότητα με το Επιχειρηματικού  Πάρκου Υψηλής Ρύπανσης (ΒΙΠΕ) που  παράτυπα  προωθούν στην περιοχή παρά της έντονες αντιρρήσεις των μελετητών και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν χαρακτηριστικά:
"Παρά την σαφή διατύπωση της βούλησης του Δήμου όπως αυτή εκφράζεται με τις παραπάνω αποφάσεις, τα αρμόδια όργανα ελέγχου της μελέτης, ασκώντας καταχρηστική εξουσία, εξέδωσαν τη ζημιογώνα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου απόφαση έγκρισης του Β1 σταδίου αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις του Κυρίου του Έργου για λογαριασμό του οποίου εκπονείται η μελέτη.  Με τη μεθοδολογία αυτή η συμμετέχοντες στην έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης εξυπηρετούν εξ αντικειμένου τα συμφέροντα ιδιωτών και όχι των δημοτών, γεγονός που συνιστά και παράβαση καθήκοντος."




 

 

Διαβάστε επίσης


Καταργούν την τουριστική ανάπτυξη στο Μαντούδι και μετατρέπουν τις περιοχές Β κατοικίας Κρύας Βρύσης και Πηλίου σε Τ.Α.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.