powered by Surfing Waves

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αποφασίστηκε η κοπή δυο πεύκων στην παιδική χαρά Πηλίου απο την ΕΠΟΙΖΩ


φωτογραφία από πευκόφυτη  παιδική χαρά (όχι στο Πήλι)
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να εισηγηθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο την κοπή δύο (2) πεύκων, που βρίσκονται στη παιδική χαρά Τ.Κ. Πηλίου θέση «Άγιοι Ανάργυροι».  Η κοπή θα γίνει με μέριμνα του τοπικού συμβουλίου Πηλίου και η ξυλεία που θα  προκύψει να διατεθεί από το τοπικό συμβούλιο σε άπορους και ευπαθείς ομάδες . Με μέριμνα του τοπικού συμβουλίου  θα πρέπιε να φυτευθεί διπλάσιος αριθμός από κατάλληλα φυτά (καλλωπιστικά κ.λ.π). Η απόφαση να αποσταλεί στη Πολεοδομία Ιστιαίας , για τη σχετική άδεια.

Σύμφωνα με  αυτοψία του Τμήματος Τοπικής Οικονομίας ο γεωπόνος κ. Αρβανίτης Νικόλαος  αναφέρει  ότι «κατόπιν σχετικού αιτήματος του Προέδρου Τ.Κ. Πηλίου κου Γ. Ανδρίτσου για το κόψιμο δύο δένδρων διενήργησα  αυτοψία στις 4/3/2015 και διαπίστωσα τα εξής :
Στον χώρο της παιδικής χαράς Πηλίου στη θέση «Άγιοι Ανάργυροι», φύονται μερικά πεύκα, εκ των οποίων τα δύο έχουν πάρει μεγάλη και επικίνδυνη κλίση.  Πρόκειται για μεγάλα δένδρα, που εξ’ αιτίας και του βάρους τους, σε περίπτωση πτώσης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα:
Λόγω του χώρου που βρίσκονται τα παραπάνω δένδρα, ήτοι εντός παιδικής χαράς και πλησίον οικιών, θεωρώ ότι πρέπει να κοπούν δύο πεύκα, ώστε να εξαλειφθεί κάθε περίπτωση ατυχήματος».
Κατόπιν των ανωτέρω προτείνω όπως εγκρίνουμε την κοπή των δύο πεύκων με μέριμνα του τοπικού συμβουλίου Πηλίου. Η ξυλεία που θα προκύψει να διατεθεί από το τοπικό συμβούλιο σε άπορους και ευπαθείς ομάδες και στη θέση τους να φυτευτεί διπλάσιος αριθμός από κατάλληλα φυτά (καλλωπιστικά κ.λ.π)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.