powered by Surfing Waves

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πράσινο φώς στην Μονή Γαλατάκη να βελτιώσει δασικό δρόμο δίπλα στους εξορυκτικούς χώρους της ΤΕΡΝΑ στον Αρχάγγελο

Μέρος του δασικού δρόμου  που θέλει να βελτιώσει η Ι.Μ. Γαλατάκη είναι εντός του εξορυκτικού χώρου (κόκκινος κύκλος)  της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ



Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς αποφάσισε την υπαγωγή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ‘’ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΡΕΜΑ – ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ’’ του δάσους Ι.Μ. Γαλατάκι» Τ.Κ. Σπαθαρίου Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Π.Ε. Εύβοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ) .

Σύμφωνα με  την απόφασηέγκριση η  υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει αφενός την αντιπυρική προστασία και την εκμετάλλευση του Διακατεχόμενου δάσους Ιεράς Μονής Γαλατάκη, αφετέρου δε θα διευκολύνει την πρόσβαση των δασεργατών, ρητινοκαλλιεργητών, κτηνοτρόφων, αλλά και των επισκεπτών της εκκλησίας του Αρχάγγελου που βρίσκεται εκεί, μιας και αποτελεί τον κύριο δρόμο πρόσβαση για την εκκλησία από τα Νότια.

Για τις παραπάνω εργασίες θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα οδοποιίας, ήτοι: προωθητήρες για τις εκσκαφές, ισοπεδωτήρες για τη μόρφωση του καταστρώματος


Ο χάρτης του δασικού δρόμου σε χάρτη google (κίτρινο χρώμα)


Σκοπός του έργου αυτού είναι η βελτίωση τμήματος του υπάρχοντος δρόμου ‘Αρχαγγελόρεμα - Αρχάγγελος’, μήκους 1.353,00μ, ώστε ο δρόμος να αποκτήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δασικών δρόμων Γ΄ κατηγορίας, ήτοι:
Πλάτος καταστρώματος 4-5 μέτρα.
Ελάχιστη ακτίνα καμπυλότητας 20 μέτρα.
Μέγιστη κατά μήκος κλίση 12%.

Οι εργασίες βελτίωσης που αναφέρονται θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της βατότητας, τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και την εκμετάλλευση του δάσους.
Ειδικότερα:
- Μόρφωση τάφρου παροχέτευσης του νερού τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου.
Από την αρχή του δρόμου έως το τέλος του, σε όλο το μήκος του θα διανοιχτεί τάφρος παροχέτευσης νερού, τριγωνικής διατομής και κατάλληλης κλίσης, που να επιτρέπει την ανεμπόδιστη ροή των υδάτων. Η τάφρος κατασκευάζεται με σκοπό να δέχεται τα υδατοκατακρημνίσματα της περιοχής και του καταστρώματος του δρόμου, τα οποία θα διοχετεύονται σε υπάρχον τεχνικό που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου.
Ο όγκος των εκχωμάτων που θα προκύψουν ανέρχεται σε 202,95 m3.

-Κατασκευή τριών σωληνωτών οχετών στη Χ.Θ. 0+50,00, στη Χ.Θ. 0+112,00 και στη Χ.Θ. 0+844,00.
Η κατασκευή των σωληνωτών οχετών έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση της παροχέτευσης των υδάτων όχι από ρέματα αλλά από διασταυρούμενους δρόμους από ανάντη του προς βελτίωση δρόμου, ώστε να μην συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής και να μην σχηματίζονται ρυάκια ή μικρά ρέματα στο κατάστρωμα του δρόμου και αυτός να είναι βατός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι οχετοί θα καταλάβουν μία ζώνη πλάτους 2,00μ. έκαστος, ενώ ο συνολικός όγκος των εκχωμάτων που θα προκύψουν από τις εκσκαφές ανέρχεται σε 246,00 m3.

- Μόρφωση καταστρώματος.
Η ισοπέδωση του καταστρώματος στις θέσεις που κρίνεται απαραίτητη, θα είναι τέτοια ώστε το κατάστρωμα του δρόμου να αποκτήσει ενιαία επίπεδη επιφάνεια με τις αναγκαίες ελαφρές κλίσεις.
Οι παραπάνω προτεινόμενες εργασίες δε θα επιφέρουν καμία αλλαγή στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του υπάρχοντος δρόμου.



Η απόφαση


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.