powered by Surfing Waves

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σε 247 δήμους η εφαρμογή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας- Δεν συμμετέχει ο δήμος μας

Δήμοι της Εύβοιας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας  θα εφαρμοστεί σε 247 δήμους και 44 άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και νομικών προσώπων των δήμων, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η απόφαση προβλέπει και τις υπηρεσίες που θα δεχτούν τα 52.000 άτομα στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου στόχος είναι να επεκταθεί  αρχικά ο χρόνος απασχόλησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα στους εννέα έως έντεκα μήνες ενώ η αμοιβή από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.
Διευκρίνισε, επίσης ότι οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μπορεί να εξευρεθούν πόροι από την αναδιανομή των 3 δισ. ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα.
Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες.

 Αναλυτικά ο πίνακας των φορέων που συμμετέχουν στην εφαρμογή της κοινωφελούς εργασίας στο https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9F1%CE%9F%CE%A9-%CE%A4%CE%A5%CE%98?inline=true

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.