powered by Surfing Waves

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δεν εγκρίθηκε η παράταση προθεσμίας της ανάπλασης στο Προκόπι




Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  διαβίβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αίτηση(αρ. πρωτ.76853/18-12-2014) της αναδόχου εταιρείας κ.Παναγιώτη Ι. Σακελλαράκη Α.Τ.Ε για χορήγηση παράτασης προθεσμίας  περαίωσης του έργου «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας(πλατεία Ηρώου)και των γύρω κοινοχρήστων χώρων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, αδιαμόρφωτος χώρος δυτικά της κεντρικής πλατείας)-Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία –Πεζοδρομήσεις τμημάτων οδών (Αγίου Κων/νου & Ελένης και 9ης Μαΐου)-Αναδιαμόρφωση του εμπορικού δρόμου (οδός Οσίου Ιωάννη του Ρώσου)» μέχρι 28-5-2015

O κ. Δήμαρχος είπε: «Δεν γίνεται δεκτή η αιτούμενη παράταση με χρονικό περιθώριο μέχρι 28-5-
2015 καθ΄ όσον στις 27/5/2015 είναι η τοπική θρησκευτική εορτή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου και το έργο θα πρέπει να έχει τελειώσει.Δεν έχει προηγηθεί καμία συζήτηση ή έγκριση με την δημοτική αρχή για την αιτούμενη παράταση.
Η αυθαίρετη συνέχιση των εργασιών μετά την 28/12/2014 δημιούργησε πολλά προβλήματα στους καταστηματάρχες κι αναστάτωσε την πόλη από το κλείσιμο των δρόμων,χωρίς προηγούμενη έγκριση από την δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα την δημιουργία έντονων αντιδράσεων από τους κατοίκους.
Θα έπρεπε ο εργολάβος και κυρίως η Τεχνική μας Υπηρεσία να αιτιολογήσουν γιατί δεν ολοκληρώθηκε το έργο στις 28/12/2014 σύμφωνα με την αρίθμ. 195/2014 απόφαση δημοτικού συμβουλίου.
Πρόταση μου είναι οι εμπλεκόμενοι στο έργο εργολάβος, ΤΥΔΚ και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας να παραβρεθούν σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να αιτιολογήσουν την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου που προέβλεπε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις 28/12/2014
σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον 2ο ΑΠΕ που εγκρίθηκαν με την αρίθμ. 195/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι επίσης να αιτιολογήσουν την αιτούμενη παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των προβλεπομένων εργασιών.

κ.Στεργίου Ιωάννη: «Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο μέσο του κεντρικού δρόμου. Φοβάμαι
μήπως σταματήσουν οι εργασίες. Θα έλεγα να δώσουμε προθεσμία  περάτωσης των εργασιών ένα μήνα πριν την ζητηθείσα ημερομηνία (28-5-2015) ώστε το έργο να είναι έτοιμο για τον εορτασμό της τοπικής θρησκευτικής εορτής».
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του: ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε
1. Δεν εγκρίνει την αιτούμενη παράταση του έργου μέχρι 25/5/2015 γιατί στις 27-5-2015 είναι η εορτή του πολιούχου Αγίου Ιωάννη Ρώσου και θα πρέπει να επισπευσθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.
2. Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι στο έργο, εργολάβος, ΤΥΔΚ και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να παραβρεθούν σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να αιτιολογήσουν την
καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου που προέβλεπε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις 28/12/2014 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον 2ο ΑΠΕ που εγκρίθηκαν με την αρίθμ. 195/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι επίσης να αιτιολογήσουν την αιτούμενη παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των προβλεπομένων εργασιών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.