powered by Surfing Waves

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

22 δήμοι αποφάσισαν την δρομολόγηση της μετατροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α.

 Στις  29 Ιανουαρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού  ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. και αφετέρου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α.

 Ακολουθεί το σχετικό πρακτικό της απόφασης

ΘΕΜΑ: «Διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων του άρθρ.16 παρ. 6 Ν.4071 για μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και λήψη απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών μετατροπής του Φορέα σε ΑΕ των ΟΤΑ».

Σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 μ.μ, στην πόλη της Θήβας και  συγκεκριμένα στo Παλαιό Δημαρχείο της Θήβας, επί των οδών Πινδάρου & Οιδίποδος, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ύστερα από την υπ’αριθμ.Πρωτ. 6 - 22/01/2015, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Λαμιέων, κου Σταυρογιάννη Νικολάου.
Στη συνεδρίαση παρόντα, ήταν τα παρακάτω τριανταένα (31) μέλη:
1. Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λαμιέων
2. Μαντζάνας Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δήμου Λαμιέων
3. Γώγος Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας
4. Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών
5. Τσοχαντάρης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λοκρών
6. Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης
7. Τσώμος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου
8. Καρακώστας Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Στυλίδος
9. Πούλου Γιώτα, Δήμαρχος Δήμου Λεβαδέων
10. Θεοδωρόπουλος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων
11. Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιαίων
12. Λαγός Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δήμου Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας
13. Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων,
14. Χαλβατζής Σταμάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Θηβαίων,
15. Υπερήφανος Λουκάς, Δήμαρχος Δήμου Ορχομενού
16. Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Ορχομενού
17. Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων
18. Ανυφαντής Σωτήριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων
19. Βάκα Ελένη, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων
20. Ψαθάς Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων
21. Χασάνδρας Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων
22. Αλημπατέ Αμφιτρίτη, Δήμαρχος Δήμου Ερέτριας
23. Γούναρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Ερέτριας
24. Καψοράχης Χρήστος, Αντιδήμαρχος Δ.Ιστιαίας- Αιδηψού
25. Μπαράκος Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
26. Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
27. Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης, Δήμαρχος Δήμου Σκύρου
28. Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου
29. Μιχόπουλος Ευθύμιος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων
30. Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών
31. Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος

και απόντα, τα παρακάτω είκοσι τέσσερα (24) μέλη:
1. Κοτρωνιάς Γεώργιος, Δήμοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων
2. Σκλαβούνος Λουκάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας
3. Τζιαχρήστας Δημήτριος, Δήμαρχος Δομοκού,
4. Καφαρατζής Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Δομοκού,
5. Κατσίκας Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μακρακώμης
6. Τριανταφύλλης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου
7. Χαρίσης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Στυλίδος
8. Αίσωπος Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λεβαδέων
9. Πικάση Ασημινα, Αντιδήμαρχος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιαίων
10. Μπέλλος Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας
11. Παπαδημητρίου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Θηβαίων,
12. Περγάλιας Βασίλειος, Δήμαρχος Τανάγρας,
13. Σταμάτης Σπυρίδων, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας
14. Σπανού Ελένη (Λίνα), Δήμαρχος Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού
15. Ραβιόλος Ελευθέριος, Δήμαρχος Δήμου Καρύστου
16. Πολυχρονίου Πολυχρόνης, Αντιδήμαρχος Δήμου Καρύστου
17. Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
18. Θωμάς Δημήτριος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης – Αλιβερίου
19. Κουτσουράς Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
20. Σταμάτης Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρπενησίου
21. Κατσιφός Ευάγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Αγράφων,
22. Καραγιάννης Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δ.Δελφών,
23. Μανανάς Αθανάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
24. Ζέτος Παναγιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδος
Στο Διοικητικό Συμβούλιο παρών ήταν και ο κ. Τσοκανής Χαράλαμπος, Γενικός διευθυντής της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρών ήταν και ο κος Δερμιτζάκης Μιχαήλ, υπάλληλος του ΦοΔΣΑ της 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας για την τήρηση των πρακτικών κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4071/2012 και της αριθμ. 27/19140/16-5-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, «Διατάξεις για Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» σύμφωνα με τις οποίες για το προσωπικό των ΦΟΔΣΑ που συγχωνεύονται στους νέους Περιφερειακούς Συνδέσμους προβλέπεται η πλήρης αξιοποίηση του για τη στελέχωση των νέων φορέων, μεριμνώντας για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών κατά το στάδιο της συγχώνευσης και της μετάβασης στους νέους φορείς.
Ο προεδρεύων στη συνεδρίαση Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης Νικόλαος, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές διατάξεις των ν. 4071/2012 και ν. 3536/2007, και ν.3463/2006 και μετά τη διαπίστωση της νόμιμης συγκρότησης καθώς και της νόμιμης απαρτίας καθώς στη σημερινή συνεδρίαση παρόντα είναι τα τριανταένα (31) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
ΘΕΜΑ 2o: «Διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων του άρθρ.16 παρ. 6 Ν.4071 για μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και λήψη απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών μετατροπής του Φορέα σε ΑΕ των ΟΤΑ».
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου, κ. Σταυρογιάννης Νικόλαος, εισηγείται το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης, το οποίο έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.6 του ν. 4071/2012, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φο.Δ.Σ.Α, δύναται να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, του άρθρου 265 του Ν. 3463/2006 εφόσον τούτο αποφασισθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων - μελών του Συνδέσμου, που παράγουν τουλάχιστον άνω του 60% των απορριμμάτων της οικείας Περιφέρειας, βάσει των στοιχείων του ΠΕ.Σ.Δ.Α.
Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του.
Μετά τις υπ’αριθμ. 4/2014 και 3/2014 αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α αντίστοιχα, ακολούθησε η διαδικασία των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων της Περιφέρειάς μας για την λήψη απόφασης με θέμα την μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 6 του ν.4071/12.
Ήδη έχουν συνεδριάσει 23 Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία παράγουν το 93,82% της ποσότητας των απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς βάσει των στοιχείων του ισχύοντος ΠΕΣΔΑ και έχουν λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:
Δεκαέξι (16) Δήμοι έχουν λάβει θετική απόφαση, ποσοστό 70,13 %.
Έξι (6) Δήμοι έχουν λάβει αρνητική απόφαση, ποσοστό 21,32 %.
Ένας (1) Δήμος έχει λάβει θετική απόφαση, ποσοστό 2,37 %, αλλά δεν μετρά στις θετικές αποφάσεις, διότι δεν συμπληρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, που θέτει ο νόμος.
Δύο (2) Δήμοι δεν έχουν λάβει καμία απόφαση, ποσοστό 6,18%.
Με την υπ’ αρ. 2/2015 απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία αφενός ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 4071/2012 για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. και αφετέρου να γίνει η δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 6 του ν.4071/12 καθώς και να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας για τη λήψη αντίστοιχης απόφασης.
Επειδή καλύπτονται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και επειδή η Περιφέρειά μας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να δρομολογήσει και κατασκευάσει τα απαιτούμενα έργα και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων για να αποφύγει τα επικείμενα πρόστιμα, εισηγούμαι την λήψη απόφασης του Δ.Σ. για την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 6 του ν.4071/12.
Οι απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες είναι η γνωστοποίηση της απόφασης που θα ληφθεί σήμερα από το Δ.Σ. προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, για τον έλεγχο της νομιμότητάς της, η έκδοση απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, και σύμφωνα με την οποία ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας μετατρέπεται από Ν.Π.Δ.Δ. σε Α.Ε., η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Α.Ε., με αντικείμενο την έγκριση του Καταστατικού και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης της Α.Ε. που θα προβεί στις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσίευσης της Α.Ε., και στη συνέχεια η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατά την οποία θα εκλεγεί το Δ.Σ. της Α.Ε., και θα εγκριθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας της».
Σ’αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποχώρησαν από την αίθουσα του Συμβουλίου, οι κ. κ.: Βάκα Ελένη, Ψαθάς Γεώργιος και Χασάνδρας Νικόλαος.
Σε συνέχεια της εισήγησης του Προέδρου, ακολούθησε διαβούλευση των μελών και κατόπιν το σώμα κλήθηκε σε ψηφοφορία, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 4071/12 για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. και εν συνεχεία να αποφασίσει την δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για τη μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 6 του ν.4071/12.
Κατόπιν της ψηφοφορίας τα εικοσιτέσσερα (24) εκ των είκοσιοχτώ (28) πλέον, παρόντων τακτικών μελών, ψήφισαν υπέρ της πρότασης και τα παρακάτω τέσσερα (4) μέλη ψήφισαν αρνητικά.
1. Πούλου Γιώτα, Δήμαρχος Δήμου Λεβαδέων
2. Θεοδωρόπουλος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων
3. Λαγός Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Δήμου Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας
4. Μπαράκος Νίκος, Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμη-Αλιβερίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού έλαβε υπόψη:
 Την παραπάνω ψηφοφορία των μελών
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Κατά πλειοψηφία αφενός ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος 4071/2012 για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. και αφετέρου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. σύμφωνα με το αρ. 16 παρ. 6 του ν.4071/12
Η παραπάνω απόφαση πήρε α/α 2/2015 και υπογράφεται το πρακτικό όπως παρακάτω:
ΤΑ ΜΕΛΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦοΔΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταυρογιάννης Νικόλαος
Δήμαρχος Λαμιέων
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.