powered by Surfing Waves

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ποιός θα διαδεχθεί την κ. Γερακούδη σαν Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος



Η κ. Καλλιόπη Γερακούδη έχει υποβάλει την παραίτηση της  και θα ασκεί τα καθήκοντα της μέχρι την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. 

Οι πιθανοί διάδοχοι της κ.Κ.  Γερακούδη στην θέση της Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοικήσης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΥΠΕΣ θα  είναι ένας από τους παρακάτω:
-Παππάς Κων/νος Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
-Παπαρίζου Αγορίτσα Γενική Διευθύντρια, Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλόντικής Πολιτικής
-Τσέλιγκας Ηλίας Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ  οι γενικοί διευθυντές θα πάρουν τις θέσεις των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. υπουργείο ΕσωτερικώνΟι  αρχαιότεροι υπηρεσιακά υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα ασκούν πλέον τα καθήκοντα των Γενικών Γραμματέων- θεσμό στον οποίον μέχρι τώρα διορίζονταν  από την εκάστοτε κυβέρνηση  πολιτικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα η  ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει αποφασίσει για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι γενικοί διευθυντές και να μη διορίσει γενικούς γραμματείς, εξασφαλίζοντας μεταξύ των άλλων και εξοικονόμηση πόρων.

Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και στις περιφέρειες- διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Η κεντρική πολιτική ιδέα  και στόχος είναι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, χωρίς τον εναγκαλισμό με το μακρύ χέρι του κράτους.
Τα παραπάνω προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Τέλος να σημειωθεί ότι καθήκοντα γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Κ. Πουλάκης, ο οποίος ήταν παρών και στη συνάντηση. Ο κ. Πουλάκης  ήταν επικεφαλής του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγελία κατά της κ. Γερακούδη

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, είχε καταγγείλει την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, της κας Γερακούδη, η οποία προέβη σε ορισμό νέου γενικού διευθυντή, νέου προϊστάμενου διεύθυνσης και δυο νέων προϊσταμένων τμημάτων μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών, λίγες μόλις ώρες πριν την έκδοση του ΦΕΚ για τη διάλυση της Βουλής (στις 31-12-2014). Με συνοπτικές διαδικασίες, με έγγραφα στα οποία δεν αναφέρεται ο αρμόδιος υπάλληλος για την παροχή πληροφοριών, με αναφορά σε διάταξη Νόμου που φαίνεται να μην έχει εφαρμογή στις εν λόγω τοποθετήσεις, η κα Γερακούδη επέλεξε στις 30-12-2014 ως Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας υπάλληλο με βαθμό Δ’ αν και υπήρχαν υπάλληλοι με ανώτερο βαθμό, καταστρατηγώντας κάθε αντικειμενικό κριτήριο που απαιτείται για την τοποθέτηση υπαλλήλων σε θέση ευθύνης (όπως αρχαιότητα, τυπικά προσόντα, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, γνώση ξένων γλωσσών κ.α). Οι διατάξεις του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα δεν τηρήθηκαν ούτε στην προεκλογική τοποθέτηση προϊσταμένης στη Δ/νση Οικονομικού, όπου και πάλι τοποθετήθηκε υπάλληλος με Δ’ βαθμό αν και υπήρχε αναπληρωτής με ανώτερο βαθμό, αλλά ούτε και στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στα τμήματα Προϋπολογισμού και Κρατικών Οχημάτων της Δ/νσης Οικονομικού. Οι εν λόγω τοποθετήσεις καταγγέλει ο σύλλογος, "αποτελούν άραγε το κύκνειο άσμα μιας σειράς μεθοδεύσεων, με απώτερο σκοπό να καταληφθεί ο κρατικός μηχανισμός από «ημετέρους»";

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.