powered by Surfing Waves

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το Πανεπιστήμιο του Gießen προτίθεται λέει να χρηματοδοτήσει και να αναλάβει την ανασκαφή της Αρχαίας Κηρίνθου


Σε συνάντηση φορέων της B. Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στους Ωρεούς  στις 8/12/14 με θέμα "την αξιοποίηση και προβολή των αρχαιολογικών θησαυρών της Β. Εύβοιας" ανακοινώθηκε ότι το Γερμανικό Πανεπιστήμιο του Γκίσεν (γερμ. Gießen) προτίθεται να χρηματοδοτήσει και να αναλάβει την ανασκαφή της Αρχαίας Κηρίνθου. Η συνάντηση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από το  Ιστιαία νιούς όπου μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες 

Το Γκίσεν (γερμ. Gießen) είναι μια πόλη στο κέντρο της Έσσης στην Γερμανία επί του ποταμού Λαν, νότια του Κάσσελ και βόρεια της Φρανκφούρτης. Το Γκίσεν είναι πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας Γκίσεν και έχει 75.000 κατοίκους.  Το πανεπιστήμιο του Γκίσεν ιδρύθηκε το 1607 σαν  Λουθηρανικό  πανεπιστήμιο και έχει τώρα σχεδόν 22.000 σπουδαστές.Στο τομέα της αρχαιολογίας έχει τρια άτομα  επιστημονικό προσωπικό  μεταξύ των οποίων και μια Ελληνίδα την  Βασιλική Μπάρλου.




Το Φθινόπωρο του 2012 θα ξεκινούσε την πολεοδομική αποτύπωση της Πόλης της Αρχαίας Κηρίνθου το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και τις συνεχείς ανασκαφικές τομές κατά την περίοδο 2012 -2013. (φώτο απο την επίσκεψη  της Jutta Strotszeck της Γερμανικής Αποστολής στην Αθήνα στις 7/4/11)



Διαβάστε επίσης


Αναζητούνται χρήματα ΕΣΠΑ για να αναδειχθεί η Αρχαία Κήρινθος. Καθυστερούν οι Γερμανικές ανασκαφές

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.