powered by Surfing Waves

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πώς κατανέμονται οι 29 θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο δήμο μας


Mε βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και εκτός απαγορεύσεων προεκλογικής περιόδου θα προχωρήσουν οι προσλήψεις 52.818 ατόμων που θα απασχοληθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική αίτηση του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους που θα απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία.

Μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ ο οργανισμός θα ανακοινώσει τις ακριβείς θέσεις ανά ειδικότητα και τους τομείς του δημόσιου που πρόκειται να απορροφηθούν. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων και η υποβολή ενστάσεων, ώστε εν συνεχεία να γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Μέσα σε 15 μέρες θα πρέπει οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας, ανά φορέα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, ενώ προβάδισμα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, τα μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ. Οσοι απασχοληθούν θα αμείβονται με 490 ευρώ αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών ενώ ο ΟΑΕΔ θα «καλύπτει» την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν.

Οι θέσεις κατανέμονται σε 126 ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης. Δείτε τις θέσεις στο σχετικό πίνακα.

Eντωμεταξύ εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ και η προκήρυξη των 918 θέσεων που προορίζονται για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολυτέκνους, παιδιά αγωνιστών και αναπήρων. Αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 29 Ιανουαρίου στις 14 αρμόδιες περιφερειακές επιτροπές του ΟΑΕΔ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.