powered by Surfing Waves

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Συμεών επιβεβαιώνει ότι θα πρέπει εμείς να πληρώσουμε την "νύφη" για αντικατάσταση των αναμεταδοτών με ψηφιακούς



Ο δήμος μας είναι στο 5% του πληθυσμού της Ελλάδας που είναι υποχρεωμένο να πληρώσει από την τσέπη του το δικαίωμα  να βλέπει τηλεόραση.  Η Digea θα παράσχει μόνο την τεχνογνωσία της σχετικά με το είδος και τη θέση των νέων αναμεταδοτών.



Δελτίο τύπου  του Βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου
από skedikoglou.gr

Την Τετάρτη 10/12 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων παρέστη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της Digea. Ο Συμεών Κεδίκογλου μίλησε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φάσματος, κ. Αναστ. Λύρατζη, ο οποίος ως αρμόδιος για τα τεχνικά θέματα εξέτασε το πρόβλημα που υπάρχει με την αναμετάδοση του ψηφιακού σήματος στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Ο κ. Λύρατζης παραδέχτηκε ότι σε περιοχές με ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά –μεταξύ των οποίων και το Μαντούδι- υπάρχουν προβλήματα με την κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος. Όπως ενημέρωσε τη Βουλή, οι αναλογικοί αναμεταδότες που υπήρχαν έχουν σταματήσει να λειτουργούν και για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει πλέον ούτε αναλογικό σήμα στην περιοχή. Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο.
Προκειμένου να υπάρξει σήμα, θα πρέπει οι αναλογικοί αναμεταδότες να αντικατασταθούν με ψηφιακούς, το κόστος των οποίων μπορεί να καλυφθεί από δήμους, ιδιώτες, χορηγούς κλπ, ενώ η εταιρεία Digea υποχρεούται να παράσχει την τεχνογνωσία της σχετικά με το είδος και τη θέση των νέων αναμεταδοτών.
Σημειώνεται ότι,  σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η Digea ως πάροχος υπηρεσιών δικτύου έχει υποχρέωση της κάλυψης του 95% του πληθυσμού της επικράτειας.
Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων για την εγκατάσταση αναμεταδότη, αλλά και θα παρακολουθούμε την τήρηση των υποχρεώσεων της Digea.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.