powered by Surfing Waves

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Συζήτηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του δήμου για το 2015 την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014


H  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στην δημοτική κοινότητα Λίμνης, την Τρίτη 16η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, θα  συζήτησει την την Κατάρτιση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης έτους 2015 Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

  Σστις 22.2.2013  βγήκε η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και  Εσωτερικών για το ΟΠΔ, αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 30040 στις 24-7-2013 και με την ΚΥΑ  41273 στις 15-10-2013!
Οι τροποποιήσεις φέρνουν τα εξής αποτελέσματα: Από το περιεχόμενο του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) αφαιρείται το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράση, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και καταργούνται οι  πίνακες συνοπτικής αποτύπωσης αυτών, ενώ οι πίνακες στοχοθεσίας των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου αντικαθίστανται από τους πίνακες 5.Α και 5.Β που επισυνάπτονται στη δημοσιευθείσα ΚΥΑ.
Συνεπώς, το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Ο.Π.Δ. συνοψίζει πλέον μόνο τον ετήσιο προϋπολογισμό (π/υ) και τη στοχοθεσία του φορέα αναφορικά με την πορεία εκτέλεσής του.
Η οικονομική επιτροπή του δήμου καταρτίζει και εγκρίνει το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου) και το υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση σε ειδική γι’ αυτό συνεδρίασ.

Βάσει της εγκυκλίου 5/14065/9-4-2013 της Δ/νσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών
Το ΟΠΔ (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης) συνοψίζει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων.
Στο ΟΠΔ κάθε ΟΤΑ περιλαμβάνονται μόνο εκείνα τα νομικά του πρόσωπα τα οποία είναι ενταγμένα στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ) (υποτομέας S.1313 ΟΤΑ, του Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης), όπως αυτό διαμορφώνεται και επικαιροποιείται από την ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με το άρθρ. 1Β του ν. 2362/1995.
Οι ΟΤΑ, στο πλαίσιο του ΟΠΔ, μαζί με τον Πίνακα Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων  οφείλουν κατ’ ελάχιστον να υποβάλουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (πίνακας 1, απαραίτητη η αναφορά στο Αναπτυξιακό Όραμα και στους άξονες προτεραιότητας) και το Τεχνικό τους Πρόγραμμα. Παράλληλα είναι δυνατή η αποστολή του συνόλου ή μέρους των λοιπών σχετικών πινάκων του ΟΠΔ (πίνακες 2 και 3 για τον «Επιχειρησιακό Σχεδιασμό» και πίνακας 4 για το «Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης»).
Η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο του ΟΠΔ, με τη συνδρομή των οικείων Υπηρεσιών του ΟΤΑ. Το σχέδιο του ΟΠΔ αποτελείται από τους Πίνακες που αφορούν τον ΟΤΑ και τους Πίνακες των νομικών του προσώπων, οι οποίοι έχουν καταρτισθεί και οριστικοποιηθεί από τα ίδια τα νομικά πρόσωπα. Ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, το σχέδιο του ολοκληρωμένου ΟΠΔ του ΟΤΑ και των νομικών του προσώπων ψηφίζεται από το οικείο συμβούλιο και υποβάλλεται προς έλεγχο στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του ν. 4111/2013 και στο άρθρο 6 της υπ αρ. 7261/22-2-2013 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών , το ΟΠΔ υποβάλλεται από τον ΟΤΑ προς έλεγχο και έγκριση στην αρμόδια για την εποπτεία του Αρχή και στη συνέχεια αποστέλλεται από αυτή στο Παρατηρητήριο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το εγκεκριμένο ΟΠΔ αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και του οικείου ΟΤΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.