powered by Surfing Waves

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σύγκληση συντονιστικού οργάνου για την σεισμικότητα στο δήμο μας



Σύμφωνα με  ανάρτηση  του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας(ΟΑΣΠ)  δυο γεωλόγοι του οργανισμού ήλθαν στο δήμο μας στις 16/12/14 για να συμμετάσχουν σε διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο για Σεισμό μετά την πρόσφατη σεισμικότητα του Νοεμβρίου του 2014 ,για το δήμο Μαντουδίου –Άγίας Άννας- Λίμνης.

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1983.
Σκοπός του Ο.Α.Σ.Π. είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας -στo πλαίσιo των κυβερνητικών κατευθύνσεων- καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής (Φ.Ε.Κ. 52/Α΄/25-4-1983)

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ως επιτελικός φορέας και καθ’ ύλην αρμόδιος για το σχεδιασμό και την επεξεργασία της αντισεισμικής πολιτικής, έθεσε μεταξύ άλλων, ως βασικό άξονα προτεραιοτήτων του, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για σεισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένης της επιβεβλημένης ανάγκης για άμεση αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού στις νέες διοικητικές δομές (εφαρμογή προγράμματος «Καλλικράτη»), ο Ο.Α.Σ.Π. ολοκλήρωσε ήδη (έτος 2012) την προγραμματισμένη δράση σε επίπεδο Περιφερειών υλοποιώντας Συναντήσεις Εργασίας με εμπλεκόμενα στελέχη Πολιτικής Προστασίας, Φορέων, Υπηρεσιών, κτλ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Ο.Α.Σ.Π. προγραμματίζει Επιχειρησιακά Εργαστήρια Σχεδιασμού για Σεισμό σε επίπεδο Δήμων για όλη τη χώρα. Σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων οργανώνονται και σχεδιάζονται Εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν στελέχη, αρμόδιοι και υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας από κάθε Δήμο της χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Βασικοί στόχοι της δράσης αυτής, είναι:
  • Η βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της άμεσης απόκρισης του μηχανισμού σε τοπικό επίπεδο, ως προς την ορθότερη διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μετά από σεισμό.
  • Η επίτευξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων, συστημάτων, νομοθεσίας και διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.
  • Η αποτελεσματικότερη και η ορθολογικότερη άμεση διαχείριση των συνεπειών από το σεισμό και τα συνοδά φαινόμενα.

Για το σχετικό φυλλάδιο πατήστε εδώ.
 

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για Σεισμό

Δράσεις Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό
Συναντήσεις Εργασίας
Εργαστήρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού
Επιχειρησιακές Ασκήσεις Σεισμού
Θεματικές Παρουσιάσεις
Οδηγίες Σύνταξης Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση Σεισμού - Περιφερειακός & Τοπικός Σχεδιασμός (CD)

Επιχειρησιακή Ετοιμότητα ΟΑΣΠ

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών ( JHET - SPRU )

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.