powered by Surfing Waves

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας, Συρίας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης στον Αη Γιάννη το Ρώσσο. Ετοιμάζεται πάνδημη υποδοχή



από  radioimchalk.blogspot.gr


Ανακοινώνεται στο ευσεβές Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ότι, εν όψει της επισήμου επισκέψεως της Αυτού Μακαριότητος, του Πατριάρχου Αντιοχείας κυρίου ΙΩΑΝΝΟΥ στην Εκκλησία της Ελλάδος, από 24ης έως 27ης Οκτωβρίου 2014, συμπεριελήφθη και η Τοπική μας Εκκλησία στο επίσημο Πρόγραμμα αυτής της επισκέψεως.
Ο Μακαριώτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ θα επισκεφθεί, συν Θεώ, το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, οπότε και θα τελεσθεί, στις 11.00 π.μ., επίσημος Δοξολογία επί τη αφίξει και υποδοχή Του.

Η επίσκεψη στην Ιερά μας Μητρόπολη, του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιοχείας, της Οποίας οι χριστιανοί διώκονται από τους φανατικούς μουσουλμάνους, έχει μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει και η ανταπόκριση ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας, του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού, στην παρουσία του Πατριάρχου να είναι ανάλογη και η συμμετοχή μας στην υποδοχή Του δεδομένη.

Προς τον σκοπό αυτό, οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος θα ναυλώσουν λεωφορεία για την μετακίνηση των χριστιανών στο Νέο Προκόπιο, ώστε η υποδοχή του Πατριάρχου να είναι πάνδημη, ανάλογη προς την μαρτυρική Τοπική Εκκλησία της Αντιοχείας, την οποία εκπροσωπεί.
Σημειώνεται ότι είναι και η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας επισκέπτεται το Νησί μας και το Ιερόν Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, ενώ ο Μακαριώτατος κ. ΙΩΑΝΝΗΣ σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, της οποίας τυγχάνει Διδάκτωρ, ενώ μιλά άπταιστα ελληνικά, τυγχάνει δε κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.




Το Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, τρίτο στην τιμητική τάξη μετά από τις εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας και τέταρτο κατά το προ του Σχίσματος τυπικό που περιελάμβανε και το Πατριαρχείο Ρώμης, είναι η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη και σήμερα αραβόφωνη χριστιανική εκκλησία στη Μέση Ανατολή. Από το 1343 η έδρα του Πατριαρχείου βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας.



Ο Ιωάννης Ι΄ Γιαζίγκι (Συρία, 1955) είναι ο εκατοστός εβδομηκοστός πρώτος Πατριάρχης Αντιοχείας, ο τρίτος κατά σειράν Πρεσβείων των Ορθοδόξων Πατριαρχών, αμέσως μετά τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας. (Πλήρης τίτλος: Πατριάρχης τῆς Μεγάλης Θεουπόλεως Ἀντιοχείας, Συρίας, Ἀραβίας, Κιλικίας, Ἰβηρίας τε καί Μεσοποταμίας καί πάσης Ἀνατολῆς.)
Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ιωάννης Γιαζίγκι, γεννήθηκε στη Συρία το 1955. Είναι αδερφός του Μητροπολίτου Βερροίας και Αλεξανδρέττας Παύλου. Το 1978 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ.

Το 1979 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1982 πρεσβύτερος. Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμπάντ συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και διδακτορικό στη Λειτουργική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Το Μυστήριο της Βαπτίσεως: Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική μελέτη». Από το 1981 μέχρι και το 2008 διετέλεσε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ.

Στις 24 Ιανουαρίου 1995 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Πύργου (Χοσν).

Στις 17 Ιουνίου 2008 εξελέγη Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρώας Ευρώπης. Στις 19 Αυγούστου 2010 ονομάστηκε Μητροπολίτης Ευρώπης, της Μητροπόλεως Δυτικής και Κεντρώας Ευρώπης μετονομασθείσης σε «Ευρώπης».

Είναι από το 2002 Κοσμήτορας της Μπελεμεντίου Θεολογικής Σχολής του Λιβάνου.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2012 εξελέγη Πατριάρχης Αντιοχείας.


Διαβάστε επίσης


Ρήγμα στην ορθόδοξη ενότητα από την Αντιόχεια 

Οι 4 αποφάσεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  Το Πατριαρχείο Αντιοχείας διέκοψε την κοινωνία με τα Ιεροσόλυμα

Η ένωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας με τους Μονοφυσίτας

 Ένας χρόνος από την διπλή απαγωγή που συγκλόνισε τον χριστιανικό κόσμο


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη συμπρόεδρος στο ΠΣΕ

Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Αντιοχείας μοιράστηκαν την αγωνία τους για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.