powered by Surfing Waves

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καντζούρας και Φλώκου αντιπρόεδροι της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα


Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου  εξέλεξε  σαν Αντιπρόεδρο της  για το διάστημα από 19/9/2014 έως 4/3/2017 τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καντζούρα Ιωάννη ο οποίος με φανερή ψηφοφορία συγκέντρωσε επτά (7) ψήφους «υπέρ» επί επτά (7) ψηφισάντων





Παράλλληλα  η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου εξέλεξε σαν  Αντιπρόεδρο της  για το διάστημα από 19/9/2014 έως 4/3/2017 την Δημοτική Σύμβουλο κ. Κωνσταντάκη – Φλώκου Σοφία η οποία με φανερή ψηφοφορία συγκέντρωσε επτά (7) ψήφους «υπέρ» επί επτά (7) ψηφισάντων



Αν απουσιάζει ή κωλύεται ο πρόεδρος της επιτροπής, προεδρεύει ο αντιπρόεδρος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του αντιπροέδρου το μέλος της πλειοψηφίας το οποίο έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους. Αν απουσιάζουν ή κωλύονται τακτικά μέλη, καλούνται τα αναπληρωματικά με τη σειρά της εκλογής τους.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οφείλουν να μετέχουν στις συνεδριάσεις της και να προσέρχονται κατά την καθορισμένη ώρα.
Αν κάποιο μέλος προσέλθει στη συνεδρίαση μετά την έναρξή της, ειδοποιεί τον πρόεδρο και αναγγέλλεται η προσέλευσή του, η οποία και καταχωρείται στα πρακτικά.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση πρόσκαιρης ή οριστικής αποχώρησης μέλους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως και για την επιστροφή του.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος τακτικού μέλους για τη συμμετοχή του σε προγραμματισθείσα συνεδρίαση, οφείλει έγκαιρα να ενημερώσει τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου με τη φροντίδα του να προσκληθεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση το αναπληρωματικό μέλος (παρ. 2 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν μπορεί να απουσιάσει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις της Επιτροπής. Αν αυτό συμβεί, ενημερώνεται το ημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο της Επιτροπής και με πράξη του το αντικαθιστά (παρ. 4 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010).
Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στη λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το β΄ βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. δ ιαφορετικά, η απόφαση είναι άκυρη και το μέλος τιμωρείται για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, με την ποινή της αργίας (παρ. 9 του άρθρου 75
του Ν.3852/2010).
Τα μέλη έχουν το δικαίωμα της κατά συνείδηση γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση. Στις συνεδριάσεις οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια και αμοιβαίο σεβασμό. εν επιτρέπεται να εκτρέπονται σε ύβρεις ή καταφρονητικές εκδηλώσεις και προσωπικές επιθέσεις και να διαταράσσουν τη συνεδρίαση. Ο πρόεδρος καλεί τον εκτρεπόμενο να ανακαλέσει ή να αναιρέσει τις ύβρεις και σε
περίπτωση άρνησης τον καλεί στην τάξη και του αφαιρεί το λόγο.
Το μέλος δικαιούται να θέσει θέμα διαδικασίας κατά τη συζήτηση, αν κατά την κρίση του παραβιάζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας από τον πρόεδρο ή άλλο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και να ζητήσει να αποφανθεί η Επιτροπή. Στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος θέτει άμεσα το θέμα για ψήφιση και η Επιτροπή αποφαίνεται, χωρίς αγορεύσεις και διαλογικές συζητήσεις.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.