powered by Surfing Waves

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πώς γίνεται η επιλογή επιστημονικών συμβούλων στους δήμους



Η επιλογή των επιστημονικών συμβούλων των νέων δημάρχων και των γενικών γραμματέων των δήμων αποτελούν ένα μείζων ζήτημα που απασχολεί τη τρέχουσα περίοδο της νέες δημοτικές αρχές. Το localit.gr παρουσιάζει τα βασικά σημεία του θεσμικού πλαισίου που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υλοποιήσουν τη τοποθέτηση γενικών γραμματέων και επιστημονικών συμβούλων.

Συγκεκριμένα η επιλογή και τοποθέτηση των επιστημονικών συμβούλων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 163 του ν.3584/2007. Ο νόμος προβλέπει ότι οι θέσεις των επιστημονικών συμβούλων είναι ισάριθμες με τις θέσεις των αντιδημάρχων. Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει σ’ αυτές απόφοιτους ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο νόμος επιτρέπει την κάλυψη μίας από τις θέσεις από απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο δήμος εκδίδει προκήρυξη η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί και στα ΜΜΕ.

Η επιλογή γενικών γραμματέων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 161 του ν.3584/2007. Δικαίωμα επιλογής γενικού γραμματέα έχουν οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων σε περίπτωση που είναι πρωτεύουσες νομών. Σε περίπτωση που δεν είναι πρωτεύουσες νομών για να τοποθετήσουν γ.γ. θα πρέπει να έχουν πάνω από 300.000 κατοίκους. Το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί σε μια τέτοια θέση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτος ανώτατης εκπαίδευσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα σχετικά άρθρα του ν.3584/2007. 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.