powered by Surfing Waves

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Σωματείο Εργατοϋπάλληλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας: Όλοι στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη



Σωματείο Εργατοϋπάλληλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας

Όλοι στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα (Σύνταγμα 12 μεσημέρι)


Απευθυνόμαστε στους άνεργους, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους επαγγελματίες και βιοτέχνες.
Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν, για να μειώνουν τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα. Τα χρέη πνίγουν αγρότες και επαγγελματίες. Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αξιοποιούν την ανεργία και τη φτώχεια για να μας εκβιάζουν.
Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του! Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία. Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια!
Μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα! Έχεις πείρα! Βλέπεις πως μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία φέρνει το σύστημα που υπηρετούν!
Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη! Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, κατάργηση χαρατσιών και φόρων, καμιά κατάσχεση σε σπίτι ή μαγαζί.
Tο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ανακοίνωσαν, αποτελεί πρόκληση και ευθεία κοροϊδία στα μούτρα των εργαζόμενων και των ανέργων.
Αυτοί που έχουν τσακίσει συλλογικές συμβάσεις, που έχουν νομοθετήσει τους αθλίους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά, που έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις, έχουν το θράσος να αποκαλούν τα ψίχουλα που δίνουν, ως τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής.
Πρέπει να πάρουμε τον αγώνα αυτό στα χέρια μας. Να σηκώσουμε τείχος.
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν τις ζωές μας.
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας
με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

Λ. Αιδηψού 16/10/2014.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ

ΘΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ,
ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΙΣΤΙΑΙΑ ΚΑΙ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/10/2014
ΣΤΑ ΤΗΛ.: 6972636475 (Νίκος Γεραλής) & 6988970551 (Δημήτρης Ζώκαρης)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.