powered by Surfing Waves

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ο ανώτατος αριθμός αδειών πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που θα δώσει ο δήμος το 2014.



Το δημοτικό συμβούλιο καθόρισε τον ανώτατο αριθμό αδειών πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου που θα δοθούν το 2014.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ανανεώσεις παλαιών αδειών υπαιθρίου εμπορίου, ούτε άδειες συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές ( εμποροπανηγύρεις κλπ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, θα υποβάλλονται κάθε χρόνο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.








Με αποφάσεις του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, κατά περίπτωση,  που λαμβάνονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους και ισχύουν για το  επόμενο έτος, καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των αδειών, κατά κατηγορία  επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το επόμενο έτος και προσδιορίζονται ισάριθμες, συγκεκριμένες θέσεις για την άσκηση των  υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων. Η απόσταση μεταξύ των  θέσεων του προηγούμενου εδαφίου δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των των πενήντα (50) μέτρων, σε πόλεις με μικρότερο απο 100.000
πληθυσμό, σε κωμοπόλεις και χωριά.

Οι θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου πρέπει να βρίσκονται εκτός:

α) των δημοτικών και λαϊκών αγορών και

β) περιοχών που γειτνιάζουν ή ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από  οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, μπροστά από την είσοδο εμπορικών  καταστημάτων και εισόδους αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και  εκκλησιών.

Η απόσταση των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από τα  άκρα των δημοτικών και λαϊκών αγορών δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη  των εκατόν πενήντα (150) μέτρων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.