powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται το σ/ν που αφορά στην αυτοδιοίκηση


dimosioΣτο τελικό στάδιο της κατάρτισης βρίσκεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προβλέπει αλλαγές σε θέματα που αφορούν στο χωροταξικό σχεδιασμό, το προσωπικό, το Συμπαραστάτη του Δημότη και μια σειρά άλλα θεσμικά ζητήματα. Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ το σχέδιο νόμου αναμένεται να τους αποσταλεί για έκφραση γνώμης εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Ήδη η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει τις παρατηρήσεις της σε ένα πρώτο σχέδιο πριν από ένα μήνα. Κατά βάση οι επισημάνσεις αφορούν στις διατάξεις σχετίζονται με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, στο χωροταξικό και στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη. Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρός της Κ. Ασκούνης στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας δεν θα συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις για αλλαγές στην εκλογικό νόμο. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το χωροταξικό στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται ο νέος χωροταξικός διαχωρισμός των δήμων Ρόδου, Σάμου, Λέσβου, Κεφαλονιάς και Κέρκυρας.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.