powered by Surfing Waves

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ψαρρός: " Όταν κρίνω εγώ θα κάνω απολογισμό"



Καρικατούρα  του Σαρκοζί "Η Γαλλία είμαι εγώ". Στην δικιά μας περίπτωση ισχύει το  "Ο δήμος είμαι εγώ"


Όπως δημοσιεύεται στο Παλμό της Β.Ε. σε ερώτηση του Σταύρου Κουτσουρά  γιατί ο Δήμος δεν έχει κάνει ακόμη απολογισμό πεπραγμένων, ο κ.Ψαρρός απάντησε " Όταν κρίνει ο Δήμαρχος θα γίνει.". Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι "δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο γιατί όπως καταλαβαίνεται υπάρχουν άλλες προτεραιότητες μες στο καλοκαίρι". Ποιές προτεραιότητες;
Μήπως ο Δήμαρχος επιδιώκει άδεια αίθουσα και δεν την έκανε δημόσια το καλοκαίρι;Ο νόμος λέει ότι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για την διεξαγωγή της συνεδρίασης απολογισμού, αφού αφορά το έργο όλης της δημοτικής αρχής.

Η Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων είναι υποχρεωτική βάσει του κώδικα Ν3463/2006(άρ.217) Σύμφωνα με τον νόμο η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Γιατί η αντιπολίτευση δεν επιβάλλει τον απολογισμό οπως δικαιούται να κάνει;

Το ερώτημα είναι γιατί η αντιπολίτευση περιορίστηκε στο να κάνει ερώτηση και δεν προκαλεσε τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απο τον νόμο. Με γραπτή αίτηση απο το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου μπορεί να προκληθεί η ειδική συνεδρίαση του απολογισμού σύμφωνα με το Ν3463/2006(άρ.217)


Κορυφαία πράξη

Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι κορυφαία πράξη επικοινωνίας της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες που την εξέλεξαν «λογοδοτώντας» σ’ αυτούς. Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι δεν αισθάνεται την υποχρέωση να λογοδοτήσει σστους δημότες που τον εξέλεξαν.






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.