powered by Surfing Waves

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Προσλήψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Προσωρινά επιτρέπονται δίμηνίτες μέχρι να ολοκλήρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες




Τη δυνατότητα στους δήμους να συνάψουν νέες, δίμηνες συμβάσεις με το απαραίτητο προσωπικό για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, δίνει με εγκύκλιό του στους δήμους, το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι την έγκριση και την τελική πρόσληψη του προσωπικού που έχουν αιτηθεί οι δήμοι, για την πάγια κάλυψη των αναγκών των παραπάνω δομών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις:

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας σας είχαμε ενημερώσει ότι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, οι φορείς που έχουν αποστείλει αίτημα προς την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, είτε στο πλαίσιο ένταξης στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του ΕΣΠΑ, είτε και εκτός πλαισίου κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, μπορούσαν, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης έγκρισης από την Επιτροπή της ΠΥΣ, έκδοσης ανακοίνωσης και επιλογής του προσωπικού, να προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως δύο μηνών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.

Ωστόσο, ενώ πράγματι πολλοί φορείς έχουν προβεί στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων ως ανωτέρω, με σκοπό τη μεταβατική κάλυψη των αναγκών τους μέχρι την πρόσληψη του προσωπικού που έχουν αιτηθεί από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, οι αντίστοιχες εγκρίσεις δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί, ενώ οι δίμηνες συμβάσεις ήδη βαίνουν προς τη λήξη τους.

Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, και προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σας γνωρίζουμε ότι είναι επιτρεπτή η σύναψη και δεύτερων δίμηνων συμβάσεων από τους φορείς, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Επισημαίνεται ότι, για τη σύναψη των δίμηνων αυτών συμβάσεων, θα πρέπει να εφαρμοστούν τόσο οι γενικοί περιορισμοί των άρθρων 5 και 6 του π.δ.164/2004 όσο και οι ειδικότεροι του ίδιου του άρθρου 206 παρ.1 του ΚΚΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζεται ότι δεν είναι δυνατή η πρόσληψη των ατόμων που απασχολήθηκαν με δίμηνες συμβάσεις για το διάστημα από 1-9 έως 31-10 στους ίδιους φορείς και με τις ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες.

Επισημαίνεται επίσης ότι η δυνατότητα σύναψης των δίμηνων αυτών συμβάσεων, όπως και των προηγούμενων, παρέχεται μόνο σε φορείς που έχουν ήδη αποστείλει αίτημα για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου προς την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για μεταβατική και μόνο κάλυψη της ανάγκης. Επίσης, δεν αφορά φορείς που έχουν αποστείλει αιτήματα για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο κοινοτικών κ.λπ. προγραμμάτων, αλλά μόνο για προσλήψεις νέου προσωπικού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.