powered by Surfing Waves

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κουτσουράς: "Δεν μπορούμε να μιλάμε για προϋπολογισμό όταν δεν έχουμε κάνει απολογισμό


Η τοποθέτηση του  συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Σ. Κουτσουρά κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21/11/13

Κουτσουράς Σταύρος: Συμφωνώ με τον κ. Παναγιώτου για την τοποθέτηση την οποία είπε και με αντιπροσωπεύει, όπως και για πολλά από αυτά που είπε ο κ. Λιαγκάκης.
Σήμερα εδώ καθορίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχει ο Δήμος στους
πολίτες την επόμενη χρονιά. Σήμερα αποφασίζονται οι δαπάνες Για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και ταυτόχρονα τα έσοδα του. Με την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, που εσείς οι ίδιοι αποκαλέσατε φτωχό σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ,αλλά και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης που είναι πίνακας με τιμές που έχετε βάλει εσείς και δεν εικονίζει την πραγματικότητα, διότι αυτό θα το έλεγα αν σε περίπτωση μας είχατε στοιχεία που προέκυπταν από την στοχοδοσία του 2013 και τα οποία θα έρχονταν στο δημοτικό συμβούλιο ύστερα από τον απολογισμό που θα έκανε η δημοτική αρχή για
το μέχρι τώρα διάστημα και δεν έχει κάνει.
Εάν είχε γίνε ο απολογισμός και είχαμε και την στοχοδοσία του 2013 τότε θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετική άποψη.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για προϋπολογισμό όταν δεν έχουμε κάνει απολογισμό και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τον κ. Δήμαρχο πότε έχει σκοπό να κάνει τον απολογισμό.


Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται όλες οι πολιτικές που ασκεί η δημοτική αρχή σε όλες τις λειτουργίες του Δήμου ,ενώ ταυτόχρονα χαράζει την Αναπτυξιακή Πολιτική μέσω του πολύ φτωχού τεχνικού προγράμματος. Θέλω να πω ότι αυτό ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με οδηγίες του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ,με οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών και είναι μια διαδικασία
λογιστική ,γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών ,την εξυπηρέτηση τους ή την φορομπηχτική ικανότητα που έχουν οι πολίτες,το έχουμε λάβει υπόψη μας αυτό.
Σήμερα εξαρτάσαι από πολιτικές που έχουν να κάνουν με οδηγίες που δίνονται από το μνημόνιο ,από το οικονομικό παρατηρητήριο ,από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Μήπως θα έπρεπε να βάλετε ένα όρο στον προϋπολογισμό ,τεχνικό θέμα προφανώς, μήπως θα μπορούσε να εξηγηθεί ο όρος εναλλακτικός προϋπολογισμός, τον οποίο όρο βάζετε κάθε φορά μέσα στον πραγματικό χρόνο, με την έννοια της αναμόρφωσης.
Ποιος είναι ο λόγος να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός ,όταν μέσα στο 2014 θα κάνουμε πενήντα αναμορφώσεις. Για ποιο προϋπολογισμό μιλάμε .Θα περίμενα ο εισηγητής κ. Στεργίου Ιωάννης να πει ότι αρνούμαι να παίρνω Οδηγίες κι εντολές από γραφειοκράτες και το Υπουργείο Οικονομικών για να συντάξω τον προϋπολογισμό, αρνούμαι να γίνω ενδιάμεσο της πολιτικής της λιτότητας, αρνούμαι να γίνω διαχειριστής μιας πολιτικής συντήρησης, αρνούμαι να γίνω ένας απλός υπηρεσιακός παράγοντας που εκτελώ εντολές του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ,αρνούμαι να είμαι σύμβουλος, Αντιδήμαρχος ή Δήμαρχος και να εκτελώ εντολές στις νότες των γραφειοκρατών .Ότι εκλέχτηκα για να υπηρετώ το λαό και μόνο σ΄αυτόν θα λογοδοτώ.
Θα περίμενα να ακούσω από τον εισηγητή ότι αυτός είναι ο προϋπολογισμός που πρέπει να ψηφίσουμε αλλά θα έρθουμε το 2014 με τις αναμορφώσεις να κάνουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν ειπώθηκε όμως. Δεν ψηφίζω για τους λόγους που προανέφερα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.