powered by Surfing Waves

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικές Εκλογές : Ψήφο στα 16






Μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απόψε με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής», ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καθιερωθεί το δικαίωμα της ψήφου στα 16.

Ο κ. Γρηγοράκος περιγράφοντας τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές εκλογές, επανέλαβε ότι ο τρόπος οργάνωσης δεν μπορεί να στηρίζεται σε κομματικές, παραταξιακές ή προσωποκεντρικές πλειοψηφίες, και ως εκ τούτου, σε αυτό το πλαίσιο η αποδέσμευση της εκλογής δημάρχου από εκείνη των δημοτικών συμβούλων με τα δύο ψηφοδέλτια, είναι αναμφίβολα μία μεγάλη μεταρρύθμιση και καινοτομία.

Επιπλέον, ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε ότι το δικαίωμα της ψήφου από τα 16 έτη, είναι επίσης κάτι το θετικό το οποίο θα πρέπει καθιερωθεί.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.