powered by Surfing Waves

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ανεπεξέργαστα πέφτουν στη θάλασσα τα λύματα του βιολογικού Μαντουδίου. Εξαπάτησε τους δημότες ο Ψαρρός

Ψευδής, συκοφαντική και εξαπατητική αποδεικνύεται η καλοκαιρινή ανακοίνωση του δημάρχου κ. Ψαρρού για την μονάδα βιολογικού καθαρισμού Μαντουδίου. Το επίσημο πόρισμα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Εύβοιας για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Μαντουδίου επαληθεύει και επαυξάνει τις καταγγελίες του συλλόγου Kireas.org . Το πόρισμα αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων στον ΒΙΟΚΑ πέρα της καταγγελίας και είναι ένα ισχυρό ράπισμα στο κ. Ψαρρό. Ο κ. Δήμαρχος εξαπάτησε τους δημότες ότι ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί άψογα, θέτοντας με αυτό το τρόπο σε κίνδυνο την υγεία τους σε μια περίοδο που η χρήση του αποδέκτη των λυμάτων, παραλίας Κυμασίου, φτάνει στο αποκορύφωμα. Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας παρέπεμψε τον κ. Ψαρρό σαν πρόεδρο του φορέα διαχείρισης του βιολογικού καθαρισμού στον Εισαγγελέα. Είναι η δεύτερη φορά που η ίδια υπηρεσία παραπέμπει τον κ. Ψαρρό στον εισαγγελέα για θέμα δημόσια υγείας. Η πρώτη φορά ήταν με το μολυσμένο νερό Κηρίνθου, όπου ο κ. Ψαρρός κράτησε παρόμοια αρνητική στάση.

Ότι είχε απομείνει από το κύρος και την αξιοπιστία του κ. Ψαρρού και του συνδυασμού του κουρελιάζονται. Ο κ. Στεργίου,  και  οι άλλοι  αντιδήμαρχοι και  σύμβουλοι του συνδυασμού δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να εμποδίσουν τον κ. Ψαρρό από την ανεύθυνη συμπεριφορά του. Θα επιδείξουν ευθιξία, τώρα που βγήκε όλη η αλήθεια στο αέρα; Αμφίβολο. Δεν αναμένονται καταδικαστικές ανακοινώσεις εναντίον των χειρισμών Ψαρρού, ανάληψη ευθυνών και δεσμεύσεων για αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ ή ακόμη και παραιτήσεις/ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων για λόγους ευθιξίας. Ούτε κουβέντα  βέβαια να γίνεται για δημόσια συγνώμη προς τους εξαπατημένους δημότες που κολυμπούσαν ξένοιαστοι  όλο το καλοκαίρι στο μεγάλο βόθρο του Κυμασίου ή προς τον σύλλογο Kireas.org που άδικα συκοφαντήθηκε. Όχι, τέτοιοι ιπποτισμοί είναι παράταιρoι στην τραχύτητα του συνδυασμού του κ. Ψαρρού, ακόμη και όταν πρόκειται για ένα τόσο βαθύτατα ηθικό ζήτημα σαν και αυτό που θα τους στιγματίσει για πάντα.

Το πόρισμα δικαιώνει τον kireas.org και αποστομώνει τους κακοήθεις επικριτές του που ανησυχούσαν για τον τουρισμό στο Κυμάσι, άλλα καθόλου για τους πιθανούς κινδύνους στην υγεία των λουόμενων. Εδώ  τίθενται κάποια σοβαρά θέματα κοινωνικής ηθικής αλλά και στοιχειώδους νοημοσύνης.

Ο σύλλογος kireas.org εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι  δυο μήνες μετά το πόρισμα ο δήμος δεν έχει πάρει ακόμη τα επιβαλλόμενα προληπτικά μέτρα,  δεν έχει αναρτήσει τις προειδοποιητικές πινακίδες στην θαλάσσια περιοχή που χύνονται τα ακάθαρτα λύματα για τους ανύποπτους ψαράδες, δύτες, συλλέκτες οστρακοειδών και άλλους χρήστες της περιοχής μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου kireas.org:





Οι πολυάριθμες παραβάσεις που διαπίστωσε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας



Τα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού Μαντουδίου χύνονται ανεπεξέργαστα στην θάλασσα. 12 παραβάσεις διαπίστωσε το πόρισμα.


Κοινοποιήθηκε στον Kireas.org το πόρισμα της αρμόδιας Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Ευβοίας με ημερομηνία 9.9.13 σχετικά με την καταγγελία του συλλόγου μας για παραβάσεις της μονάδας βιολογικού καθαρισμού Μαντουδίου (ΒΙΟΚΑ) που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Δυστυχώς, το πόρισμα όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του kireas.org, καταγράφει συνολικά 12 παραβάσεις του ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου. Στις 31 Ιουλίου 2013 η υπηρεσία έκανε μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις των λυμάτων που χύνονται στην θάλασσα έδειξαν ότι υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια ασφαλείας.

Το πόρισμα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Ευβοίας καταλήγει ότι η μονάδα βιολογικού καθαρισμού Μαντουδίου «δεν λειτουργεί σωστά και τα λύματα διατίθενται πρακτικά ανεπεξέργαστα στον τελικό αποδέχτη (θαλάσσια περιοχή Δαφνοπόταμου/ Κυμασίου τέως κοινότητας Μαντουδίου)». Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για άσκηση ποινικής δίωξης προς την διοίκηση της ΔΕΥΑ. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία δημόσιας υγείας παραπέμπει τον κ. Ψαρρό στον εισαγγελέα. Η δημοτική πρέπει αρχή να αποκαταστήσει άμεσα την σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ και η συναρμόδιοι φορείς να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες της αρμοδιότητας τους.

Ο συλλόγος kireas.org για άλλη για φορά δικαιώνεται για τον υπεύθυνο τρόπο με το οποίο χειρίστηκε το θέμα και έφερε στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Το πόρισμα είναι κόλαφος για τον κ. Ψαρρό ο οποίος με έξοδα του δήμου προσπάθησε να φιμώσει και να δυσφημήσει τον kireas.org.

Η ψευδής και υβριστική ανακοίνωση του κ.Ψαρρού που μοίρασαν υπάλληλοι του δήμου στις 16.7.13 στους ανυποψίαστους κατοίκους του Μαντουδίου ανέφερε: «…οι παρουσιαζόμενοι ως εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων μοιράζουν ανακοινώσεις και αποστέλλουν έγγραφα με ψευδή και ανακριβή περιεχόμενο, παραπληροφορώντας Πολίτες και Υπηρεσίες. ….. Ως Δήμαρχος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαντουδίου λειτουργεί άψογα και τα επεξεργασμένα νερά οδηγούνται στον τελικό αποδέκτη σύμφωνα με τη μελέτη».

Ο κ. Ψαρρός για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και για να καλύψει προφανώς την ανεπάρκεια του μη αναλογιζόμενος τις συνέπειες εξαπάτησε τους δημότες του. Με την ιδιοτελή και ανήθικη πράξη του αυτή εξέθεσε σε απρόβλεπτους αλλά σοβαρούς κίνδυνους την υγεία των λουόμενων. Ιδιαίτερα, μάλιστα, την υγεία των ευπαθών και ευπρόσβλητων ομάδων του πληθυσμού (βρεφών και ηλικιωμένων). Αυτή η εγκληματική ανευθυνότητα είναι ανάρμοστη σε δημόσιο λειτουργό που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο Kireas.org με την ανακοίνωση του είχε προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους της ρύπανσης στην υγεία των λουόμενων. Δυστυχώς , μέχρι σήμερα, δυο μήνες μετά την έκδοση του πορίσματος , η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει ακόμη κανένα προληπτικό μέτρο, δεν έχει εκδώσει καμιά προειδοποίηση προς τους κατοίκους και δεν έχει αναρτήσει καμιά προειδοποιητική πινακίδα ή άλλη σήμανση στην περιοχή της ρύπανσης.

Η καλοκαιρινή ανακοίνωση του κ. Ψαρρού έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας σαν πρόσθετο στοιχείο για να αξιολογηθεί ι κατά πόσο οι παραβάσεις του ΒΙΟΚΑ και η μικροβιολογική μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής ήταν από αμέλεια ή από δόλο και ιδιοτέλεια. Ο νόμος προβλέπει αυστηρές ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις στο νομικό πρόσωπο αλλά και στους ιθύνοντες, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ. Το διοικητικό πρόστιμο κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 Ευρώ. Οι ποινικές κυρώσεις είναι φυλάκιση μέχρι και 2 ετών και χρηματική ποινή από 1.000 έως 60.000.

Οι συναρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν και να ελέγξουν ότι ο φορέας διαχείρισης του ΒΙΟΚΑ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι θα συμμορφωθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Από όσα γνωρίζουμε η δημοτική αρχή παρόλο που το πόρισμα βγήκε πριν δυο μήνες δεν έχει δεν έχει λάβει ακόμη κανένα από τα προληπτικά μέτρα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τον Ιούνιο 2013, ο Kireas.org είχε κάνει αίτηση να συζητηθεί το θέμα του ΒΙΟΚΑ Μαντουδίου στο δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί και η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει ακόμη στη αίτηση του συλλόγου όπως όφειλε να κάνει σε προθεσμία 60 ημερών.

Ο Kireas.org θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να κάνει τα σχετικά διαβήματα στις αρμόδιες αρχές μέχρι να συμμορφωθεί ο φορέας διαχείρισης του ΒΙΟΚΑ και να αποκατασταθεί το πρόβλημα εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.



Σύλλογος kireas.org



Σχετικά


ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: Λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας - Αριθ. πρωτ. : 3891/9.9.2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

http://www.scribd.com/doc/179077045/porisma-bioka1-pdf


Καταγγελία Kireas.org: Παραβίαση όρων ΑΕΠΟ της ΕΕΛ Μαντουδίου του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης 19 Ιουνίου 2013

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1273.0


Ανακοίνωση Kireas.org: Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία θαλάσσια ρύπανση στο Κυμάσι από το βιολογικό Μαντουδίου 3/7/1013

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1274.0



Ανακοίνωση Ψαρρού: «ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαντουδίου λειτουργεί άψογα» 16/7/13

http://voriaevia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2880.html



Kireas.org προς Ψαρρό: Απαντήστε στα πραγματικά ερωτήματα για τον βιολογικό. 16/7/13

http://kireas.org/smf/index.php?topic=1276










Η συκοφαντική και εξαπατητική ανακοίνωση του κ. Ψαρρού  τυπωμένη σε επίσημο χαρτί του δήμου. 
Μια περίτρανη  απόδειξη του ότι η εξουσία του κ. Ψαρρού είναι απόλυτη και  ανεξέλεγχτη. 
Ο εποπτικός ρόλος του  δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύεται διακοσμητικός.


 Ο κ. Ψαρρός ορκίστηκε να  υπηρετεί τίμια και ευσυνείδητα το δημόσιο συμφέρον. Αντ'αυτού χρησιμοποίησε την εξουσία του και πόρους του δήμου για να εξαπατήσει τους δημότες και να εξυβρίσει τους αντιπάλους του

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.