powered by Surfing Waves

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πρωτόκολλο για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού.



Η υπουργός Τουρισμού και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρουσία του ο υφυπουργού Εργασίας και του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Α. Λιάσκοy.


Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, υπέγραψαν την Τετάρτη η υπουργός κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος.

Το πρωτόκολλο καθορίζει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Κρήτης, ώστε να αναδειχθεί, να προβληθεί και να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα και η δυνατότητα επίσκεψης σε ιερά μνημεία, τόπους και περιοχές θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σε προσκυνήματα και κειμήλια.

Με βάση το πρωτόκολλο, θα καταρτιστεί από τις δύο πλευρές σχέδιο δράσεων για την ανάδειξη και διατήρηση των θρησκευτικών και λατρευτικών στοιχείων της χώρας, την προσέλκυση και ανάπτυξη των ταξιδιών θρησκευτικού ενδιαφέροντος, για τη βελτίωση της γενικότερης τουριστικής εικόνας της χώρας και την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Στόχος είναι οι περιοχές θρησκευτικού ενδιαφέροντος να αποτελέσουν πεδίο προσέλκυσης επισκεπτών και να συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στον εμπλουτισμό και βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος θα ηγηθεί από πλευράς υπουργείου της κοινής συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας και την προώθηση των δράσεων.

Οι τελευταίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα μνημεία, την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την προβολή σε εθνικό και επίπεδο του προσκυνηματικού τουρισμού και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.