powered by Surfing Waves

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μακιαβελικές ταχτικές χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου από Ψαρρό με σκοπό την ανατροπή των θέσεων των μελετητών για την ΒΙΠΕ


Το  χθεσινοβραδινό ρεπερτόριο του κ. Ψαρρού στην αποκάλυψη  επιστολής  φωτιάς των μελετητών του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου  συμπεριελάμβανε τα παρακάτω:

-Απόκρυψη στοιχείων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης

-Ψεύδη  και απόπειρα παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου

-Στέρηση δικαιώματος λόγου στο προέδρου  της τοπικής κοινότητας Μαντουδίου, δημότες και  φορείς.

-Απαγόρευση της ανάγνωσης του περιεχομένου της επιστολής των μελετητών στο Δημοτικό Συμβούλιο από  τον επικεφαλής της  ελάσσονος αντιπολίτευσης.


Με την επιστολή τους οι μελετητες συμπεραίνουν  ότι η ΒΙΠΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους άλλους κλάδους της  τοπικής οικονομίας όλου του δήμου


Το κύρος και η επιστημονική εμπειρία των μελετητών άφησε αδιάφορο τον κ. Δήμαρχο ο οποίος ούτε προς στιγμή δεν εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον των άλλων κλάδων της οικονομίας του δήμου. Αντίθετα με Μακιαβελικό τρόπο προσπάθησε να υφαρπάξει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της ΒΙΠΕ.

Ο σύλλογος Kireas.org έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook

Δυσμενείς συνέπειες στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής συμπεραίνουν οι μελετητές του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και προτείνουν τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την ΒΙΠΕ στο να συμπεριλαμβάνει μόνο μονάδες επεξεργασίας Λευκολίθου.

Με επιστολή προς τον δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας με Αριθμ.Πρωτ.17839 / 26/11/2013 που κοινοποιείται στην περιφέρεια και την Περ. ενότητας Ευβοιας οι μελετητές του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δ.Ε. Κηρέως επισημαίνουν τα παρακάτω όσον αφορά τις προτάσεις του kireas.org και των άλλων φορέων: 


“Ορθώς επισημαίνεται ότι η εγκατάσταση EΠ.ΠΑ υψηλής όχλησης θα έχει δυσμενείς συνέπειες στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Μετά τα παραπάνω, άποψή μας είναι ότι πρέπει να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) ώστε στην περιοχή Φούρνοι να επιτραπούν μόνον εγκαταστάσεις επεξεργασίας του λευκολίθου, όπως προβλέπεται από το Περιφερειακό πλαίσιο.”


Ασυστόλως ψευδόμενος ο κ. Ψαρρός και η ομάδα του προσπάθησαν να παραπλανήσουν το δημοτικό Συμβούλιο για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ. Έφτασε στο σημείο όταν η αντιπρόεδρος του συλλόγου μας του έδωσε δια χειρός το έγγραφο να αρνηθεί την ύπαρξη του. Την ίδια επιστολή αρνήθηκαν να δώσουν στο κ. Κουτσουρά Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης όταν τη ζήτησε πριν την συνεδρίαση, ψευδόμενοι ότι δεν υπάρχει τέτοια επιστολή. 


Στο τέλος αφού ο κ. Ψαρρός αποδέχτηκε την ύπαρξη της επιστολής και αφού απείλησε ότι θα διώξει τους μελετητές, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε (με ισοψηφία) να μην δεχτεί προταση για αναβολή μέχρι να ενημερωθεί πλήρως η αντιπολίταυση . Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος της Προέδρου κ. Στέφου. Οι προτάσεις του κ. Ψαρρού υπέρ της ΒΙΠΕ δεν μπήκαν προς ψηφοφορία και δεν παρθηκε σχετική απόφαση απο το Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώ φοβούμενος πιθανή ήττα. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν άφησε την προεδρο της Τ.Κ. Μαντουδίου να μιλήσει, ούτο το επικεφαλής της ελλάσωνος αντιπολίτευσης να διαβάσει δημόσια την επιστολή των μελετητών. Δεν δόθηκε δικαίωμα λόγου ούτε στο σύλλογο μας ούτε και στους άλλους φορείς. 


Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή δείχνει πόσο πολύ την ενδιαφέρει η τοπική οικονομική ανάπτυξη, τα συμφέροντα των δημοτών και πόσο ανησυχεί με επιστημονικές διαπιστώσεις δυσμενείς συνέπειες την γεωργία, κτηνοτροφία και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Η Δημοτική Αρχή έχει βαθιά προσήλωση στα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και δεν διστάζει μάλιστα να να παραπλανεί το δημοτικό συμβούλιο, να προπηλακίζει και να ψεύδεται. Μακάρι να έδειχνε το ίδιο ζήλο και για τα συμφέροντα του δήμου.

Οι απόψεις των μελετητών

http://www.scribd.com/doc/187800730/melethtes2b

ΣΗΜ.*ΕΠ.ΠΑ Υψηλής Όχλησης = Επιχειρηματικό Πάρκο Τυπου Α = ΒΙ.ΠΕ.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.