powered by Surfing Waves

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι το τέλος του έτους η αλλαγή εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση



 


Ως το τέλος του έτους αναμένεται αποσαφηνιστούν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με τις δηλώσεις του ο κ. Γρηγοράκος επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Στο περιθώριο εκδήλωσης στη Λάρισα, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου αν και, όπως σχολίασε, το ΠαΣοΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.


Σχετικά με τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική προώθησης νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Εξάλλου συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τους αποδοθεί και μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ. Παρατήρησε δε αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ότι οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους. Κατά την άφιξη στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών περίμεναν δεκάδες πρώην σχολικοί φύλακες που διαμαρτύρονταν για την απόλυσή τους. Ο κ. Γρηγοράκος επανέλαβε ότι το υπουργείο αναζητά λύση για την επαναπρόσληψη απολυμένων σχολικών φυλάκων μετά από διαδικασία αξιολόγησης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.