powered by Surfing Waves

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

H τελετή ονομασίας του γηπέδου Προκοπίου σε γήπεδο «ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ»,




Σήμερα, Σάββατο, στη 1.30 μ.μ., μετά από απόφαση του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας Ευβοίας, πραγματοποιείται τελετή ονομασίας του Δημοτικού γηπέδου Προκοπίου Ευβοίας σε Δημοτικό γήπεδο «ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ», ως ένδειξη ελάχιστης τιμής στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή Ηλία Κουτσουφλάκη.

Ο Ηλίας Κουτσουφλάκης άρχισε να παίζει μπάλα το 1963 στην τοπική ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ως το 1983. Αμέσως μετά αναλαμβάνει την ομάδα ως πρόεδρος του Α.Σ. ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ και καταφέρνει να κατακτήσει το 1998 και το 2003 το πρωτάθλημα Ευβοίας και να συμμετάσχει στη Δ' Εθνική. Η αναγνώριση και ο σεβασμός από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νομού είναι πλέον δεδομένα για το αποτέλεσμα της δράσης του και για την αφοσίωσή του στο μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Χαρακτηριστική η έκφρασή του πάντα: «Σε όποια κατηγορία και να είμαστε, μπάλα παίζουμε».

Σε μια επαρχία που από το 1990 και μετά μαστίζεται από την ανεργία και τα ναρκωτικά εμφανίζονται ακόμα και μέσα στα σχολεία, με πολλή προσωπική δουλειά και αυταπάρνηση, ο Ηλίας Κουτσουφλάκης γυρνούσε από χωριό σε χωριό, από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να προσεγγίσει τους νέους και να τους δείξει την «άλλη» επιλογή, το δρόμο που τους βγάζει από την αδράνεια και το άσκοπο ξόδεμα της ζωής τους. Ηταν πάντα μπροστάρης στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, πιστός μέχρι το τέλος στα κομμουνιστικά ιδανικά και αξίες.

Ο Ηλίας Κουτσουφλάκης έφυγε απ' τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο, ο αποχαιρετισμός σ' αυτόν ήταν πάνδημος. Η μετονομασία του γηπέδου είναι ο αυτονόητος ελάχιστος φόρος τιμής στην προσφορά του.


rizospastis.gr

ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ. 514 ΘΕΣΕΩΝ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.