Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Το Seabee φορτώνει μετάλλευμα στο Λιμάνι Μαντουδίου -Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Τέρνα Λευκόλιθοι


Το Τούρκικο φορτηγό πλοίο Seabee, ολικής χωρητικότητας 2.033 τόνων με σημαία νήσων Κουκ, βρίσκεται  στο λιμάνι Μαντουδίου για τις ανάγκες τις εταιρείας ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ. Το πλοίο ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Μαντουδίου στις 28-1-2017 ερχόμενο από το λιμάνι της Σούδας στη Κρήτη. Το πλοίο αναχώρησε σήμερα το απόγευμα με προορισμό το Λιμάνι Nemrut  Τουρκίας (παλαιά θέση της Κύμης Αιολίδας Μικρά Ασία) και από εκεί για το Λιμάνι του Μπρεμερχάβεν της Γερμανίας.

Στους τελευταίους δημοσιευμένους ισολογισμούς της ΤΕΡΝΑ Λευκολιθοι που αφορούν της τα οικονομικά έτη 2015, 2014, 2013, 2012 και 2011-τα κέρδη χρήσεως προ φόρου εισοδήματος ήταν (-3.674.000 €, ζημιά) για το 2015, (-2.156.000 € , ζημιά) για το 2014 (-606.000 € ζημιά) για το 2013 +74.000 € για το 2012 και + 2.318.000 € το 2011.

Ενώ οι πωλήσεις προϊόντων κυμάνθηκαν σε 0 € για το 2015, 0 € το 2014, 47.000 € το 2013 και 113.505.210 € (το 2012).

Ο αριθμός απασχολούμενων από τα στοιχεία των δημοσιευμένων ισολογισμών ήταν 2 άτομα (το 2011), 11 άτομα (το 2012), 28 άτομα (το 2013), 90 άτομα (το 2014) και 103 άτομα (το 2015).,Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Απολογισμού 2015 και Επιχειρησιακού σχεδιασμού 2016 της Τέρνα Λευκόλιθοι που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας


" Το 2015 ήταν έτος περαιτέρω ανάπτυξης για την Τέρνα Λευκόλιθοι, σε όλα τα πεδία, παρά το γενικά δυσμενές εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον.
Η αγορά της καυστικής μαγνησίας στην Ευρώπη χαρακτηρίσθηκε από υπερπροσφορά υλικών από την Άπω Ανατολή, η οποία εντάθηκε το τελευταίο τρίμηνο, με την ύφεση της Κινεζικής οικονομίας. Επιπλέον ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στις τιμές, λόγω στασιμότητας ή και μείωσης της ζήτησης. Μείζον πρόβλημα πάντως δημιούργησε και η καλοκαιρινή κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία εκτός των άλλων, άρχισε να προκαλεί και κάποιο έλλειμμα αξιοπιστίας προς Έλληνες παραγωγούς-προμηθευτές.


Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στήριξε πλήρως το επιχειρηματικό σχέδιο της Τ-Λ. Οι στρατηγικές επιλογές αφορούσαν τον ανταγωνισμό στο επίπεδο αξίας και όχι στις τιμές, καθώς και τη διασφάλιση ευρείας γκάμας, υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, σε ελεγχόμενο κόστος. Καθοριστικής σημασίας ήταν η αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού της εταιρείας και των μεγάλων και ποιοτικών κοιτασμάτων λευκολίθου που διαθέτει στην Εύβοια.

Όσον αφορά στον τομέα των επενδυτικών έργων, ολοκληρώθηκε πλήρως η κατασκευή του νέου σύγχρονου φούρνου Herreshoff και των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, και επεκτάθηκαν οι στεγασμένοι αποθηκευτικοί χώροι ετοίμων προϊόντων.

Στον τομέα της ανάπτυξης αγορών, έγιναν βασικές εμπορικές συμφωνίες και υλοποιήθηκαν σχετικές πωλήσεις καυστικής μαγνησίας. Η στόχευση της Τ-Λ αφορούσε ένα ευρύ φάσμα αγορών και εφαρμογών (ζωοτροφές, τσιμέντα-λειαντικά, χαρτοβιομηχανία, υδρομεταλλουργία κλπ) ώστε να υπάρχει ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τόσο στις πωλήσεις, όσο και στην παραγωγή. Η εταιρεία έλαβε επίσης πιστοποιήσεις συστημάτων κατά FAMI-QS και GMP+.

Η εκμετάλλευση συνεχίσθηκε στα δύο υπόγεια μεταλλεία, με ταυτόχρονη λειτουργία της μονάδας εμπλουτισμού Γερορέματος. Παράλληλα, έγιναν προπαρασκευές και οργάνωση γιά τις επιφανειακές εκμεταλλεύσεις του Κακάβου, όπου και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα σύγχρονη μονάδα εμπλουτισμού με οπτικούς sorters. Ο φούρνος Herreshοff και ο λοιπός εξοπλισμός, τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2015. Παράχθηκαν και τυποποιήθηκαν όλα τα βασικά προϊόντα καυστικής μαγνησίας που καλύπτουν όλες τις αγορές στις οποίες στοχεύει η Τ-Λ. Επιπλέον βελτιστοποιήθηκαν τα συστήματα ελέγχου ποιότητας, σε όλη την αλυσίδα παραγωγής-εφοδιασμού, από την έρευνα-εκμετάλλευση, μέχρι την παραγωγή-φόρτωση. Σημαντική και πολυεπίπεδη ήταν και η συνεισφορά του νεοϊδρυθέντος τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης και Έρευνας-Ανάπτυξης.

Γιά το 2016 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του επενδυτικού σχεδίου, με την κατασκευή ενός ακόμη φούρνου και η περαιτέρω επέκταση στεγασμένων χώρων ετοίμων προϊόντων. Σε δεύτερο χρόνο, η νέα σταδιακή στόχευση (τόσο εμπορικά όσο και τεχνικά/παραγωγικά), θα αφορά επιλεγμένες αγορές/εφαρμογές δίπυρης πλέον μαγνησίας. Η διείσδυση στις αγορές μαγνησίας και ιδιαίτερα σε επιλεγμένες εφαρμογές υψηλής αξίας, θα συνεχισθεί. Στον τομέα των μεταλλείων, επιπρόσθετα των υπογείων εκμεταλλεύσεων, προγραμματίζεται η έναρξη επιφανειακής εκμετάλλευσης στην περιοχή Κακάβου και η παράλληλη λειτουργία της εκεί μονάδας εμπλουτισμού".

(απόσπασμα από την Έκθεση Δραστηριοτήτων 2015 του ΣΜΕ, σ. 69, http://www.sme.gr/15 Σχόλια:

113 OIKOGENEIES TΡΩΝΕ ΨΩΜΙ.ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟ 2017

Μπορεί να που κάποιος πως μπορεί να χωρέσουν 3.000 τόνοι σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.000 τόννων που γράφει ένα Μαντουδιαανο μπλογκ του Καντζουρικού ιδεολογικου χώρου. Το πλοίο πάει στην Τουρκία όχι στην Γαλλία όπως εσφαλμένα γράφτηκε

Αγοράζει η Τουρκία Λευκόλιθο από την Ελλάδα;

Κάτι δεν παει καλα με τα νούμερα αν δειτε τα εξοδα μισθοδοσίας στην σελ.47 στο παρακατω σύνδεσμο
https://goo.gl/xGsWoJ
και τα διαιρέσετε με τον αριθμό δηλωμένων απασχολούμενων θα δείτε ότι η ετήσιες απολαβές είναι πολύ χαμηλές. το 2014 ήταν γύρω στα 2.000 το χρόνο -170 ευρώ το μήνα - ανα απασχολούμενο.
τι συμβαίνει;

Το καράβι πρέπει και κάποιους Δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτημένα φαντάσματα του παρελθόντος

Σύντομα θα καταλάβουν κάποιοι ότι το Μαντούδι και η ευρύτερη περιοχή του έχει ανθρώπους να στηρίξουν τις Επιχειρήσεις και τους επενδυτές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Θα εκπλαγούν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αυτούς τους ανθρώπους Δεν πρόκειται για ΔΟΚΙΣΗΣΟΦΟΥΣ αλλά για ανθρώπους με πραγματικές γνώσεις ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΜΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

τα μαγαζα του μαντουδιου τα εκαψε η τερνα

Προς τα ψιττακίσματα του προσκυνημένου περιορισμένης ευθύνης 6:55μμ

"Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια

Αλληλούια αλληλούια

Ζαβαρακατρανέμια ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια

Ίλεως ίλεως ίλεως
ίλεως ίλεως νέμια
Ίλεως ίλεως ίλεως ίλεως
λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια
Αλληλούια αλληλούια"

Σπεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε.

Για να γίνω πιο σαφής

https://youtu.be/WE_oQYAXp2w?t=5m30s

6:55
Ο Σώρρας ήρθε στο Μαντουδι φιλοξενούμενος των κ.κ ..........
Να αρχίσουν τα όργανα.

Έκτακτο
Κατάληψη στο δημαρχείο από τους εργαζόμενους του ναυπηγειου.

προσ 8,53
ροτα στον παλιουργια πωσ τα εκαψε
ολα απο αθηνα και απο εδω τα ολιγα του σταματακη

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.