Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Η γειτονική Σκόπελος ανάμεσα στα νησιά – «κρυμμένοι παράδεισοι»στη λίστα του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and LeisureΈνα ελληνικό νησί συμπεριέλαβε το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure (T+L) στη λίστα του με τα ομορφότερα «κρυμμένα» νησιά του πλανήτη. Πρόκειται για τη Σκόπελο, με το T+L να υπενθυμίζει ότι οι ομορφιές της μαγνήτισαν και το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ, καθώς εκεί γυρίστηκαν οι περισσότερες εξωτερικές σκηνές του μιούζικαλ Mamma Mia, το 2008.

Όπως αναφέρει το περιοδικό στην εισαγωγή του άρθρου του, μόλις κανείς αποβιβαστεί από το πλοίο, θα εντυπωσιαστεί από το «αστραφτερό» Αιγαίο, τις ταβέρνες και τη μειωμένη -σε σύγκριση με άλλα ελληνικά νησιά- προσέλευση τουριστών.

Μεταξύ άλλων, το T+L στέκεται στους κρυμμένους κολπίσκους και τις βυζαντινές εκκλησίες του καταπράσινου νησιού, χαρακτηρίζοντας τη Σκόπελο -όπως και τα υπόλοιπα νησιά της λίστας του- «πολύτιμους λίθους».

Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, τα ομορφότερα «κρυμμένα» νησιά του πλανήτη είναι τα εξής:

Con Dao, Βιετνάμ
Gili Trawangan, Ινδονησία
Pico, Πορτογαλία
Sandön, Σουηδία
Scrub Island, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι
Σκόπελος, Ελλάδα
Caye Caulker, Μπελίσε
Exuma Cays, Μπαχάμες
Flatey, Ισλανδία
Gozo, Μάλτα
Andaman Islands, Ινδία
Rodrigues, Μαυρίκιος
Great Barrier Island, Νέα Ζηλανδία
Mabul, Μαλαισία
Jicaro Island, Νικαράγουα
Robinson Crusoe, Χιλή
San Alonso, Αργεντινή
Colonsay, Σκωτία
Inis Meáin, Ιρλανδία
La Maddalena, Ιταλία
Desert Islands, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Fogo Island, Newfoundland, Καναδάς
Lummi Island, Πολιτεία Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
Salt Spring Island, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
Southport Island, Μέιν, ΗΠΑ
Islas de Rosario, Κολομβία

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.