powered by Surfing Waves

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αποφάσισαν να φεσώσουν το δήμο 268 χιλιάδες ευρώ για ένα επίδομα της περιόδου 2002-2006 πού έχει κριθεί παράνομο από τον Άρειο Πάγο



Στις 20 Ιανουαρίου συζητήθηκε στη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η υπόθεση ορισμό δικηγόρου κατά της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) του Αλεξίου Κων/νου και άλλων 34 Δημοτικών υπαλλήλων για το επίδομα των 176 Ευρώ της περιόδου 2002-2006. Η διεκδίκηση που επιδόματος δικάστηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείου Χαλκίδας (απ. αριθμ. 251/2008) μετά από αγωγή που έγινε το 2006 και το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά (αριθμ. 1588/2014) και απορρίφθηκε.

Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απ.16/2015) έκρινε ότι η παροχή των 176 ευρώ στους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ δεν συνιστά (προβλεπόμενη εκ του νόμου) ευθεία και γενική αύξηση των αποδοχών όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, εξομοιούμενη με μισθό, με μόνη προϋπόθεση την υπαγωγή αυτών στο ενιαίο μισθολόγιο του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αποτελεί ειδική παροχή μη εξομοιούμενη με μισθό και παρέχεται, εάν η Διοίκηση ασκήσει τη διακριτική της ευχέρεια, μετά συνεκτίμηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας να εκδώσει κανονιστική πράξη, για επέκταση της χορήγησης της παροχής αυτής σε υπαλλήλους, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που τάσσει το άρθρο 14 του Ν. 3016/2002, μία των οποίων είναι να μη λαμβάνει ο υπάλληλος άλλες πρόσθετες παροχές, ίσες ή ανώτερες του ποσού των 176 ευρώ.
Δεν είναι επιτρεπτή η χορήγηση σε υπαλλήλους, οι οποίοι ελάμβαναν οποιουδήποτε είδους άλλη πρόσθετη μισθολογική παροχή, ίση ή ανώτερη του ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ (Ολ. ΣτΕ 95/2013).

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα πρακτικά και παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου τα μέλη της οικονομικής επιτροπής   από την παράταξη Στεργίου  (κκ. Καντζούρας και Μουργιάς)  και  αποστάτες (κκ. Αρβανίτης και Κουτσουράς) επιδίκασαν ότι οι δημοτικοί  υπάλληλοι ορθώς διεκδικούν το επίδομα και ότι θα πρέπει να τους καταβληθεί. Ξεχνώντας βέβαια ότι  η υπόθεση εκδικάστηκε άλλες δυο φορές το 2008 και 20014 όταν κάποιοι από αυτούς ήταν στα ηνία της Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι "είναι πρόκληση για τους πολίτες να επιβαρυνθούν ένα τόσο μεγάλο ποσό 268.787,14 € πλέον τόκων από το 2006".


Η οικονομική επιτροπή με τις ψήφους των κκ. Καντζούρα Ιωάννη, Αρβανίτη Παναγιώτη, Κουτσουρά Σταύρου και Μουργιά Ιωάννη αποφάσισαν  παραίτηση του δήμου από κάθε ένδικο μέσο και μη ορισμό δικηγόρου για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η υπόθεση  θα δικαζόταν στο ΣτΕ την Δευτέρα 23-1-2017 ερήμην του Δήμου.

Από τα πρακτικά τη συνεδρίασης προέκυψε ότι ο δήμος έχει καταβάλει το επίδομα αυτό σε 3 υποθέσεις (13 υπάλληλοι). Οι υποθέσεις  εκδικάστηκαν το 2014 (θητεία Ψαρρού)   και κερδήθηκαν λόγω ερημοδικίας του δήμου.

Ολόκληρη η συζήτηση στο Πρακτικό 3/20-1-2017 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του ΔήμουΜαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.