powered by Surfing Waves

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 150.000 ευρώ, υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis» κυρίως με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη οικονομική στήριξη και από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».



Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», εντάσσονται οι εξής δράσεις:
1.Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια θα  συνδρά ει ε το ποσό των 125.000 ευρώ τις μονάδες υγείας της ΣτερεάςΕλλάδας για την προ μήθεια αναλωσίμ ων και λοιπών υλικών.
2.Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου
που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες,απο ακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ = ανά ιατρό μηνιαίως γιόλη την διάρκειατης θητείας τους.
3Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

4.Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συ πολιτών ας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας,τροφίμων  και δωρεάν διάθεση αυτών.
5.Συγκέντρωση μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιχειρήσεων και συμπολιτών μας, αλλά και αγορά από την πλευρά της Περιφέρειας, φαρμάκων και δωρεάν διάθεση αυτών.
6. Υπογραφή συ φώνου συνεργασίας με το«Χα#όγελο του Παιδιού» , για τη στήριξη του έργου του και την από κοινού διοργάνωση δράσεωνκοινωνικής αλληλεγγύης.
Η διανο ή τροφί ων και φαρ άκων θα πραγμ ατοποιηθεί μέσα από τις δομές που έχουν αναπτύξει οι Ιερές Μητροπόλεις, οι ή οι και άλλοι φορείς κοινωνικού χαρακτήρα, σε κάθε νομ ό, με τις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία, όλο αυτό το διάστη μα, με στόχο
ο τη δη μιουργία ενόςενιαίου ετώπου για την αποτελεσ ματικότερη αντι μετώπιση της κατάστασης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.