powered by Surfing Waves

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Δήμους


Μέχρι 29 Φεβρουαρίου οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας πρέπει να στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών αιτήματα για πρόσληψη εξειδικευμένου τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προγραμματισμού και υλοποίησής τους.

Σε εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, επισημαίνει ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η περιστολή των κρατικών δαπανών, η απαγόρευση πάσης φύσεως προσλήψεων και η μεγάλη αύξηση των συνταξιοδοτήσεων και των μετατάξεων, είχαν ως «αποτέλεσμα την υποστελέχωση και αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας αρκετών υπηρεσιών αυτών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ειδικότερα, παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε ευαίσθητους τομείς υπηρεσιών όπως πολεοδομίες, παιδικούς σταθμούς, τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμη και στην περίπτωση υπηρεσιών που παρέχουν διοικητική υποστήριξη.

Ενόψει των ανωτέρω κρίνεται απαραίτητη η στελέχωση των ΟΤΑ α’ (Δήμοι, ΝΠΔΔ αυτών, Δημοτικά Ιδρύματα και Σύνδεσμοι Δήμων) και β’ βαθμού με τακτικό προσωπικό, ήτοι μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Ο κ. Μπαλάφας επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
ορίζεται ότι οι προσλήψεις και οι διορισμοί του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΥΕ και ∆Ε , όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των Ν.Π.Ι.∆. αυτών αναστέλλονται έως την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Με δεδομένους τους παραπάνω περιορισμούς και προκειμένου να επιλυθεί τα προβλήματα υποστελέχωσης υπηρεσιών που παρατηρούνται, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε εξειδικευμένο τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας, για παράδειγμα Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οικονομολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής, Κτηνιάτρων, Εποπτών ∆ημόσιας Υγείας, Βρεφονηπιοκόμων κλπ.
Tα αιτήματα που θα υποβληθούν δεν πρέπει να περιλαμβάνουν θέσεις για την κάλυψη των οποίων έχει εκδοθεί προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π., συμπεριλαμβανομένης και της προκήρυξης 1∆/2015 (ΦΕΚ 7/τ.ΑΣΕΠ/29-10-2015) που εκδόθηκε βάσει του άρθρου 51 του ν.4250/2014, ανεξαρτήτως αν έχουν εκδοθεί ή όχι τα οριστικά αποτελέσματά τους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι «για τα εν λόγω αιτήματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε σύνολο το πολύ μέχρι δέκα (10) θέσεων ανά φορέα και, ως εκ τούτου, οι θέσεις θα πρέπει να υποβληθούν ιεραρχημένες ως προς την αναγκαιότητά τους (δηλαδή η θέση που χρήζει άμεσης κάλυψης θα τεθεί πρώτη στον πίνακα, λαμβάνοντας τον αριθμό «1» κ.ο.κ.) σε κλάδους και ειδικότητες τομέων και υπηρεσιών που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό». .
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι αιτήματα που έχουν ήδη αποσταλεί
από τους ενδιαφερόμενους φορείς, είτε μεμονωμένα είτε μέσω των
οικείων Αποκεντρωμένων ∆ιοικήσεων και εκκρεμούν δεν λαμβάνονται, πλέον, υπόψη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να μας αποσταλούν εκ νέου.
Δείτε αναλυτικά το σύνολο της εγκυκλίου ΕΔΩ.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.