powered by Surfing Waves

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Φουρνάρη: "δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση στον προβληματικό ΧΥΤΑ Ιστιαίας"



 Δελτίο τύπου

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε, για μία ακόμη φορά από δημοσίευμα σε τοπικό Μ.Μ.Ε. και όχι θεσμικά, για την απόφαση της κας Δημάρχου να συνηγορήσει στην μετατροπή της περιοχής μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α.Ε. (ΦΟ.Δ.Σ.Α.), στις 18/12/2015, αποφασίστηκε η εναπόθεση στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών από τους Δήμους Πύργου Ηλείας και Τήνου Κυκλάδων. Στην εν λόγω συνεδρίαση η κα Δήμαρχος ήταν παρούσα με δικαίωμα λόγου, επέλεξε όμως την σιωπή και ταυτόχρονα την αποδοχή της πρότασης, συναινώντας σε ένα έγκλημα πρωτίστως περιβαλλοντικό, αλλά και κοινωνικό και πολιτικό.

Η δημοτική κίνηση «Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» είχε εγείρει το θέμα εγκαίρως, έναν χρόνο πριν. Τότε, που η παράταξή μας εναντιώθηκε στην μετατροπή του Συνδέσμου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Τότε, που φωνάζαμε ότι με την απόφαση αυτή οι Δήμοι εκχωρούν κάθε δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.
Τότε, που στηλιτεύαμε το αντιδημοκρατικό καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο στη λήψη αποφάσεων οι μικροί δήμοι, όπως ο δικός μας, δεν εκπροσωπούνται στο 11μελές Δ.Σ. Δηλαδή, άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

Δυστυχώς, μπορεί να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα ενημερωθήκαμε πάλι από τα Μ.Μ.Ε., δεν μας εκπλήσσει όμως η επιλογή της κας Δημάρχου να τηρήσει, για μια ακόμη φορά, σιγήν ιχθύος για ένα τόσο καυτό θέμα. Στον ενάμιση περίπου χρόνο που ηγείται του Δήμου, έχει πλέον καταστεί σαφές σε όλους μας ότι πάγια τακτική της κας Ευσταθίου είναι τα φλέγοντα ζητήματα ή να μην τα αγγίζει καθόλου, ή να επιλέγει την απόκρυψή τους. Κρατά το ανώτερο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια διαρκή συσκότιση, λειτουργώντας με λογική Λουδοβίκου, L' état, c'est moi (Το κράτος, είμαι εγώ). Τα παιγνίδια και η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την κα Ευσταθίου πρέπει και θα λάβουν τέλος. Η μακιαβελική πρακτική της, εάν συνεχιστεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο. Επίσης, η δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η εποχή των φέουδων και της ελέω Θεού βασιλείας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Οι σκοταδιστικές απόψεις της κας Ευσταθίου, καθώς και άλλων αιρετών της Περιφέρειας οδήγησαν στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου μορφώματος, που λέγεται ΦΟ.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδος, ο οποίος, με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να δεσμεύει την όποια περιοχή, χωρίς να του ασκείται κανένας έλεγχος. Επίσης, ως Ανώνυμη Εταιρεία έχει μεγάλη ευχέρεια στη σύμπραξη με ιδιώτες, που θα επιφέρει το ξεπούλημα της καθαριότητας στα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων.

Ως Δημοτική παράταξη, όπως παγίως έχουμε εκφραστεί, στεκόμαστε απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής «κερκόπορτα» για το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον προβληματικό ΧΥΤΑ Ιστιαίας, δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Θέλουμε να επισημάνουμε στους δημότες πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει την Ιστιαία στον σκουπιδότοπο της Ελλάδας.

Όλοι μαζί, Δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι, φορείς και απλοί πολίτες πρέπει να αντισταθούμε στην σχεδιαζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του τόπου μας.

Νατάσσα Φουρνάρη
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Ο Δήμος είσαι ΕΣΥ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.