powered by Surfing Waves

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αλεξίου (χωρίς τον Παζάρα) για τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας: "...φανταστείτε τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις στην τουριστική προοπτική της Βόρειας Εύβοιας"


Δελτίου Τύπου  του Δημήτρη Αλεξίου σαν απλού Δημοτικού Συμβούλου (όχι εκ μέρους της Παράταξης "Με Λογισμό και  μ' Όνειρο")

Η προστασία της Β. Β-Κ ΕΥΒΟΙΑΣ είναι ευθύνη όλων μας. Είναι ο τόπος μας και έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη συνέχεια του . Αρνούμαστε να δεχτούμε την Ιστιαία, ως τόπο συγκέντρωσης και ενταφιασμού στερεών αποβλήτων κατά, πως αποφάσισε η διοίκηση Φ.Ο.Δ.Σ.Α της στερεάς Ελλάδας. Χρέος όλων να αντιδράσουμε πριν είναι αργά. Επιβάλλεται οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου να κινητοποιηθούν. Οι επαγγελματίες, οι πνευματικοί φορείς, οι αιρετοί της τοπικής κοινωνίας, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, αλλά και οι αντιπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο να πάρουν άμεσα θέση.

Η κοινωνία της Β. Β Κ Εύβοια έχει τοποθετηθεί υπέρ της μιας ανάπτυξης, που θα περιλαμβάνει ισομερή ανάπτυξη πρωτογενή -δευτερογενή και τριτογενή τομέα, με σεβασμό στο περιβάλλον και αειφόρα προοπτική.
Είναι ντροπή που στις αποφάσεις αυτού του υπερκείμενου των τοπικών κοινωνιών οργάνου ο συμμετέχων συμπατριώτης μας Δήμαρχος της Λίμνης δεν αντέδρασε ( Αρ. απόφασης 134/ 18-12-2015 ). Την ίδια ευθύνη έχει και η Δήμαρχος Ιστιαίας -Αιδηψού και ας μην έχει ψήφο. Παρευρισκόμενη όφειλε να αντιδράσει! Ο ι μεθοδεύσεις, οι τοποθετήσεις και η συμμετοχή τους υπέρ ενός Φ.Ο.Δ.Σ.Α ιδιωτικού δικαίου τώρα αποκαλύπτονται! Το αισχρό της υπόθεσης είναι πως τα Δ.Σ των Δήμων έχουν άγνοια, δεν υπάρχει ενημέρωση καμία, οι τοπικές κοινωνίες επίσης.

Από τον τύπο μάθαμε για τη σύμβαση εναπόθεσης 3000 τον. στερεών αποβλήτων στην Ιστιαία! Να είναι ο προάγγελος προώθησης καύσης, μέσω του σεναρίου επαναφοράς ......... της Β. Ι. Π .Ε στην περιοχή μας ; Να δοκιμάζουν τις αντιδράσεις μας ;

Μαύρα σύννεφα κάνουν την εμφάνισή τους στον ευρύτερο τόπο μας. Χρέος μας να αντιδράσουμε! Με την διάδοση και μόνο, πως η Βόρεια Εύβοια έγινε τόπος συγκέντρωσης σκουπιδιών, φανταστείτε τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις στην τουριστική προοπτική, εν όψει της θερινής σαιζόν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο .
Καλώ τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος, όταν έρθει το θέμα για συζήτηση, στο Δ Σ του Δήμου μας.
Λίμνη 31/1/2016

Δημήτρης Αλεξίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.