powered by Surfing Waves

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

16 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ για έργα στην Στερεά Ελλάδα

ΑσωπόςΝέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στην απορρύπανση κα αποκατάσταση της περιοχής του Ασωπού, καθώς και έργα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και συγκεκριμένα στις περιοχές των Δήμων Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρπενησίου και Αγράφων.
Ακόμη, έγινε η ένταξη του έργου της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Σκύρου – Μονής Αγίου Γεωργίου.
Τέλος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας, επιτεύχθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ήδη υφιστάμενων έργων που σχετίζονται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον αποχιονισμό στην Ευρυτανία και το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της Γερμανικής Τάφρου στη Φθιώτιδα.
Σε δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι το 2016 ξεκίνησε καλά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς επιτεύχθηκε η ένταξη έργων 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς να χρειαστεί να απενταχθούν άλλα έργα.
«Αναφέρομαι σε έργα κομβικής σημασίας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα έργα στον Σπερχειό και τη Γέφυρα της Βίστριζας στη Φθιώτιδα, αλλά και η αποκατάσταση των πρανών για την ασφαλή διέλευση στο δίκτυο Καρπενησίου- Προυσού, στην Ευρυτανία. Είναι πολύ σημαντικό ότι στα εν λόγω έργα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά για τον Ασωπό, τα οποία αποτελούν δέσμευσή μας από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ένα σημαντικό έργο στη Σκύρο. Προχωράμε με σχέδιο και σταθερά βήματα μπροστά για να πετύχουμε τη δημοπράτηση των έργων όσο το δυνατό πιο σύντομα και να πιάσουν τόπο αυτά τα χρήματα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Οικονομίας, τον κ. Χαρίτση για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.