powered by Surfing Waves

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Περιφράχθηκαν τα θαλασσόκρινα της παραλίας της Κρύας Βρύσης


από τη ιστοσελίδα του kireas.org


O kireas.org περίφραξε τα θαλασσόκρινα της παραλίας της Κρύας Βρύσης


Ομάδα του kireas.org περίφραξε χθες μέρος από τα θαλασσόκρινα της παραλίας της Κρύας Βρύσης. Τις επόμενες ημέρες θα τελειώσει η περίφραξη και οριοθέτηση των υπόλοιπων φυτών, θα τοποθετηθούν περισσότερες ενημερωτικές πινακίδες και θα γίνει πληροφόρηση του κοινού.

Το κρινάκι της θαλάσσης είναι ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα αγριολούλουδα της χώρας μας και έχει αρχίσει να εξαφανίζεται από πολλές παραλίες. Η παραλία της Κρύας Βρύσης φιλοξενεί μια από τις πυκνότερες αποικίες θαλασσόκρίνων στην Ελλάδα και κινδυνεύει από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα. Το κρινάκι της θαλάσσης ανθίζει συνήθως στα μέσα Ιουλίου, μέχρι τα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβρη τελειώνει η ανθοφορία του.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μαζί για να προστατέψουμε αυτό τον φυσικό θησαυρό της περιοχής μας, τον κρίνο της θάλασσας. Μη παρκάρετε τα αυτοκίνητα-τροχόσπιτα σας πάνω στα κρινάκια και μην κόβετε τους ανθισμένους βλαστούς!

kireas.org



Διαβάστε επίσης

Τα απειλούμενα θαλασσόκρινα του δήμου μας στην παραλία Κρύας Βρύσης

Το απερίφραστο κάλλος των κρίνων της παραλίας της Κρύας Βρύσης (φωτογραφίες)


Ξερίζωσαν τα αναφυτεμένα θαλασσόκρινα της Κρύας Βρύσης


Τις εκριζωμένες αποικίες των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης αναφυτεύει ο kireas.org


Κλεφταράκος ξάφρισε τα θαλασσόκρινα της Κρύας Βρύσης από την περίφραξη τους

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.