powered by Surfing Waves

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ξερίζωσαν τα αναφυτεμένα θαλασσόκρινα της Κρύας Βρύσης



Υπάρχουν και τέτοιοι κάφροι.


 από την σελίδα facebook του kireas.org

Η αλητεία δεν έχει όρια.  Ξερίζωσαν τα αναφυτεμένα θαλασσόκρινα στην  παραλία της Κρύας Βρύσης

Σήμερα μέλη του kireas.org πήγαν να συνεχίσουν την αναφύτευση θαλασσόκρινων σε περιοχές  της παράλιας της Κρύας Βρύσης από τις  οποίες έχουν εξαφανιστεί.  Με έκπληξη και δάκρυα στα μάτια  είδαν ότι όλα  τα  στελέχη των θαλασσόκρινων  που είχαν φυτεύσει  την περασμένη εβδομάδα είχαν ξεριζωθεί.

 Ο kireas.org δεν γνωρίζει τους  δράστες και τα κίνητρα τους καθώς και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί  αυτή η εγκληματική ενέργεια.   Άγνωστο αν πρόκειται για ευτελή  ρεβανσισμό ή  αν η αναβλάστηση των θαλασσόκρινων δημιουργεί εμπόδιο  σε κάποια σκοτινά  σχέδια.

Τα απειλούμενα   θαλασσόκρινα   προστατεύονται στις περισσότερες παραλίες της χώρας  με παρόμοιες δράσεις .  Η άνανδρη και ανήθικη αυτή πράξη  αποτελεί πρωτιά για το δήμο μας στο Πανελλήνιο. 

Ο kireas.org ανησυχεί για την ασφάλεια των εναπομείναντων θαλλασόκρινων στην παραλία της Κρυας Βρύσης και θα επιζητήσει την παρέμβαση της πολιτείας. Τα θαλασσόκρινα είναι εύαλωτο είδος και αποτελούν σημαντικό φυσικό και αισθητικό πόρο για τον δήμο μας και πρέπει να προστατευτούν.
Ως γνωστό   αυτό είναι το δεύτερο συμβάν σε μερικούς μήνες. Τον Σεπτέμβρη άγνωστοι  αφαίρεσαν την περίφραξη των θαλασσόκρινων και την περασμένη εβδομάδα τοπικός άρχοντας  τηλεφώνησε  στον σύλλογο να τον ενημερώσει ότι έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο σχετικά με την αναφύτευση των κρίνων.

Παρακαλούνται όσοι έχουν κάποια στοιχεία για τους δράστες να επικοινωνήσουν με τον kireas.org για  να αναζητηθούν  ευθύνες.

Καλούνται οι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι  φορείς και σύλλογοι  της περιοχής να καταδικάσουν δημόσια αυτή την πράξη και να συνταχθούν στο πλευρό του kireas.org.






Τα θαλασσόκρινα κινδυνεύουν από το μηχανικό καθαρισμό της άμμου, τους τροχούς και τα πόδια των επισκεπτών και τον "καθαρισμό" του χώρου  για το παρκάρισμα τροχόσπιτων


Διαβάστε επίσης


Προέδρος από την παράταξη Στεργίου αντιδρά στην αναφύτευση των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης και φοβερίζει σύλλογο


Τις εκριζωμένες αποικίες των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης αναφυτεύει ο kireas.org
 Βοηθήστε στην αναδημιουργία των ρημαγμένων θαλασσόκρίνων της Κρύας Βρύσης

Τα απειλούμενα θαλασσόκρινα του δήμου μας στην παραλία Κρύας Βρύσης

Κλεφταράκος ξάφρισε τα θαλασσόκρινα της Κρύας Βρύσης από την περίφραξη τους

O kireas.org περιφράζει τα θαλασσόκρίνα της παραλίας της Κρύας Βρύσης


Το απερίφραστο κάλλος των κρίνων της παραλίας της Κρύας Βρύσης (φωτογραφίες)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.